
Ki mondta, hogy csak serpenyőben, bő olajban készülhet bundás kenyér? Tepsiben sütve nagy adagot készíthetsz el egyszerre, a végeredmény pedig nemcsak kiadós, de isteni finom is. Mutatjuk a receptet!
A bundás kenyérnél nincs jobb reggeli: finom, egész napra ellát energiával, és a végtelenségig variálható. Ám sokan amiatt készítik ritkán, mert rengeteg olaj kell a sütéséhez, amit sokszor magukba is szívnak a kenyérszeletek, ráadásul ha nagyobb adagot szeretnél csinálni, az első néhány kisült darab kihűl, mire a végére érsz a sütésnek. De nem is kell serpenyővel és olajjal szenvedni: egyszerűen csak süsd ki a bundás kenyereket a sütőben! Egy magyar férfi zseniális receptet osztott meg az interneten.

Tepsis bundás kenyér recept
Hozzávalók (4 személyre)
- 6 szelet kenyér
- 3 darab tojás
- só
- zöldhagyma
- kolbász
- kemény sajt
- tejföl
- 2 ek olaj

Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Kend ki az olajjal egy mély tepsi alját és oldalát, majd verd fel a tojásokat, add hozzájuk a sót, és forgasd meg benne a kenyereket.
- A tojásos kenyérszeleteket pakold jó szorosan a tepsibe. Szórd rá az apróra vágott zöldhagymát, a karikákra vágott kolbászt. Végül szórd a tetejére a reszelt sajtot.
- Tedd a forró sütőbe a tepsit, és addig süsd a kenyereket, míg a sajt meg nem olvad, a kenyerek széle meg nem pirul. Melegen, egy evőkanál tejföllel a tetején tálald a kisült kenyérszeleteket!









