RETRO RÁDIÓ

Magyaros ízek színe-java: Így készül a tepsis bundás kenyér

Magyaros ízek színe-java: Így készül a tepsis bundás kenyér
Létrehozva2023. 08. 20. 08:30

Ki mondta, hogy csak serpenyőben, bő olajban készülhet bundás kenyér? Tepsiben sütve nagy adagot készíthetsz el egyszerre, a végeredmény pedig nemcsak kiadós, de isteni finom is. Mutatjuk a receptet!

A bundás kenyérnél nincs jobb reggeli: finom, egész napra ellát energiával, és a végtelenségig variálható. Ám sokan amiatt készítik ritkán, mert rengeteg olaj kell a sütéséhez, amit sokszor magukba is szívnak a kenyérszeletek, ráadásul ha nagyobb adagot szeretnél csinálni, az első néhány kisült darab kihűl, mire a végére érsz a sütésnek. De nem is kell serpenyővel és olajjal szenvedni: egyszerűen csak süsd ki a bundás kenyereket a sütőben! Egy magyar férfi zseniális receptet osztott meg az interneten.

Kívül ropogós, belül puha  Fotó: Tresó Tibor / Facebook

Tepsis bundás kenyér recept

Hozzávalók (4 személyre)

  • 6 szelet kenyér
  • 3 darab tojás
  • zöldhagyma
  • kolbász
  • kemény sajt
  • tejföl
  • 2 ek olaj
Sokkal kevesebb olajat szívnak magukba a szeletek, mintha serpenyőben készülne  Fotó: Tresó Tibor / Facebook

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Kend ki az olajjal egy mély tepsi alját és oldalát, majd verd fel a tojásokat, add hozzájuk a sót, és forgasd meg benne a kenyereket.
  • A tojásos kenyérszeleteket pakold jó szorosan a tepsibe. Szórd rá az apróra vágott zöldhagymát, a karikákra vágott kolbászt. Végül szórd a tetejére a reszelt sajtot. 
  • Tedd a forró sütőbe a tepsit, és addig süsd a kenyereket, míg a sajt meg nem olvad, a kenyerek széle meg nem pirul. Melegen, egy evőkanál tejföllel a tetején tálald a kisült kenyérszeleteket!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.