RETRO RÁDIÓ

Itt az olcsó, borízű nyári alma, zseniális receptet mutatunk hozzá

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 08. 17. 20:30

Isteni finom és pénztárcakímélő most a borízű alma. Ezeket a recepteket te se hagyd ki , hétvégén menj ki a piacra, nem bánod meg!

Megérett az olcsó, borízű alma, érdemes belőle a piacokon vásárolni. Isteni finomságokat készíthetsz belőle, le ne maradj erről a szuper akcióról. Persze ha a kertedben érett idén ebből az almából, az is szuper. Mutatunk néhány receptet, amit hipp-hopp elkészíthetsz. Ne maradjanak le a finomságok a vasárnapi asztalról, de a hétköznapi vacsorák nagy sztárja is lehet az almából készült könnyű hideg leves is. 

 

Borízű nyári alma! Képünk Budapesten, a Hunyadi téri piacon készült 2023. augusztus 11-én Fotó: Ripost

Almás muffin

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 16 dkg cukor
  • 2 tk fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg sió
  • 2,5 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 0,8 dl olaj
  • 1,25 dl joghurt

 

Sweet,Dessert,Apple,Muffins,With,Cinnamon,Close-up,In,A,Baking
Fotó: AS Foodstudio / Shutterstock.com

 

Így készítsd el:

  1. Az almákat mosd le, hámozd meg és reszeld le. Szórd meg cukorral és fahéjjal.
  2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. A tojást habosítsd fel a cukorral, majd keverd hozzá az olajat és a joghurtot. Add hozzá a lisztkeveréket, és addig keverd, míg a száraz összetevők teljesen elegyednek benne. 
  4. A tészta felét töltsd a papírral bélelt formákba, erre kerüljön 1-1 evőkanál almamassza, majd öntsd rá a maradék tésztát. 
  5. 180 C fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsülnek a muffinok.
  6. Tetejükre szórhatsz egy kis fahéjas porcukrot. 
    Jó étvágyat!

 

Almás palacsinta

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 2 ek cukor
  • 1 mk fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 1 bögre tej
  •  3 db alma
  • olaj
  • porcukor

Így készítsd el:

  1. Keverőtálba szitáld át a lisztet, keverd hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
  2. Egy másik tálba kézi robotgéppel verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd apránként a lisztes keveréket. Tedd félre a tésztát. 
  3. Hámozd meg az almát, távolítsd el a magházát, reszeld le és forgasd bele a tésztába. 
  4. Palacsintasütőbe egy kevés olajat melegíts meg , és a tésztából egy-egy evőkanálnyit adagolj bele.
  5. Alacsony hőfokon süsd, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd készre. 
  6. Fahéjjal, cukorral ízesítheted a palacsintákat.

Jó étvágyat!

3. Hideg almaleves

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 1 db citrom
  • 3 ek xilit vagy rendes cukor
  • 1 tk szegfűszeg
  • 2 db fahéj
  • 1kk őrölt fahéj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 3 ek édesítőszer

Így készítsd el:

  1. Hámozd meg az almát, vágd fel kockára és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni.
  2. Forralj fel 1,5 liter vizet, add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget,  a sót és az édesítőt, majd tedd bele az almakockákat. 5 perc alatt főzd meg. 
  3. A tejfölt és a tejszínt egy kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel keverd simára, és miközben a leves forr, öntsd hozzá. Alaposan keverd meg, és forrald össze 1-2 perc alatt. Hagyd kihűlni és utána tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.