
Itt az olcsó, borízű nyári alma, zseniális receptet mutatunk hozzá
Isteni finom és pénztárcakímélő most a borízű alma. Ezeket a recepteket te se hagyd ki , hétvégén menj ki a piacra, nem bánod meg!
Megérett az olcsó, borízű alma, érdemes belőle a piacokon vásárolni. Isteni finomságokat készíthetsz belőle, le ne maradj erről a szuper akcióról. Persze ha a kertedben érett idén ebből az almából, az is szuper. Mutatunk néhány receptet, amit hipp-hopp elkészíthetsz. Ne maradjanak le a finomságok a vasárnapi asztalról, de a hétköznapi vacsorák nagy sztárja is lehet az almából készült könnyű hideg leves is.

Almás muffin
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 16 dkg cukor
- 2 tk fahéj
- 20 dkg liszt
- 5 dkg sió
- 2,5 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 0,8 dl olaj
- 1,25 dl joghurt

Így készítsd el:
- Az almákat mosd le, hámozd meg és reszeld le. Szórd meg cukorral és fahéjjal.
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
- A tojást habosítsd fel a cukorral, majd keverd hozzá az olajat és a joghurtot. Add hozzá a lisztkeveréket, és addig keverd, míg a száraz összetevők teljesen elegyednek benne.
- A tészta felét töltsd a papírral bélelt formákba, erre kerüljön 1-1 evőkanál almamassza, majd öntsd rá a maradék tésztát.
- 180 C fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsülnek a muffinok.
- Tetejükre szórhatsz egy kis fahéjas porcukrot.
Jó étvágyat!
Almás palacsinta

Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 2 ek cukor
- 1 mk fahéj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 bögre tej
- 3 db alma
- olaj
- porcukor
Így készítsd el:
- Keverőtálba szitáld át a lisztet, keverd hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
- Egy másik tálba kézi robotgéppel verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd apránként a lisztes keveréket. Tedd félre a tésztát.
- Hámozd meg az almát, távolítsd el a magházát, reszeld le és forgasd bele a tésztába.
- Palacsintasütőbe egy kevés olajat melegíts meg , és a tésztából egy-egy evőkanálnyit adagolj bele.
- Alacsony hőfokon süsd, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd készre.
- Fahéjjal, cukorral ízesítheted a palacsintákat.
Jó étvágyat!
3. Hideg almaleves

Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 1 db citrom
- 3 ek xilit vagy rendes cukor
- 1 tk szegfűszeg
- 2 db fahéj
- 1kk őrölt fahéj
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 3 ek édesítőszer
Így készítsd el:
- Hámozd meg az almát, vágd fel kockára és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni.
- Forralj fel 1,5 liter vizet, add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és az édesítőt, majd tedd bele az almakockákat. 5 perc alatt főzd meg.
- A tejfölt és a tejszínt egy kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel keverd simára, és miközben a leves forr, öntsd hozzá. Alaposan keverd meg, és forrald össze 1-2 perc alatt. Hagyd kihűlni és utána tálalhatod is.
Jó étvágyat!






