Megérett az olcsó, borízű alma, érdemes belőle a piacokon vásárolni. Isteni finomságokat készíthetsz belőle, le ne maradj erről a szuper akcióról. Persze ha a kertedben érett idén ebből az almából, az is szuper. Mutatunk néhány receptet, amit hipp-hopp elkészíthetsz. Ne maradjanak le a finomságok a vasárnapi asztalról, de a hétköznapi vacsorák nagy sztárja is lehet az almából készült könnyű hideg leves is.
Almás muffin
Hozzávalók:
2 db alma
16 dkg cukor
2 tk fahéj
20 dkg liszt
5 dkg sió
2,5 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
1 db tojás
0,8 dl olaj
1,25 dl joghurt
Így készítsd el:
Az almákat mosd le, hámozd meg és reszeld le. Szórd meg cukorral és fahéjjal.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
A tojást habosítsd fel a cukorral, majd keverd hozzá az olajat és a joghurtot. Add hozzá a lisztkeveréket, és addig keverd, míg a száraz összetevők teljesen elegyednek benne.
A tészta felét töltsd a papírral bélelt formákba, erre kerüljön 1-1 evőkanál almamassza, majd öntsd rá a maradék tésztát.
180 C fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsülnek a muffinok.
Tetejükre szórhatsz egy kis fahéjas porcukrot. Jó étvágyat!
Almás palacsinta
Hozzávalók:
1 bögre liszt
2 ek cukor
1 mk fahéj
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
1 bögre tej
3 db alma
olaj
porcukor
Így készítsd el:
Keverőtálba szitáld át a lisztet, keverd hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
Egy másik tálba kézi robotgéppel verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd apránként a lisztes keveréket. Tedd félre a tésztát.
Hámozd meg az almát, távolítsd el a magházát, reszeld le és forgasd bele a tésztába.
Palacsintasütőbe egy kevés olajat melegíts meg , és a tésztából egy-egy evőkanálnyit adagolj bele.
Alacsony hőfokon süsd, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd készre.
Hámozd meg az almát, vágd fel kockára és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni.
Forralj fel 1,5 liter vizet, add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és az édesítőt, majd tedd bele az almakockákat. 5 perc alatt főzd meg.
A tejfölt és a tejszínt egy kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel keverd simára, és miközben a leves forr, öntsd hozzá. Alaposan keverd meg, és forrald össze 1-2 perc alatt. Hagyd kihűlni és utána tálalhatod is.