tóth gabi
Érdemes megfontolni néhány tanácsot a cukkini grillezés kapcsán, hogy ne csak a húsok legyenek tökéletesek. Így leszel szuper grillmester!
A grillpartikon a húsok mellé a burgonya és a zöldségek is nagyon fontosak. A cukkini nyáron szinte kihagyhatatlan. A tökéletes grillezése hiába tűnik egyszerűnek, mégis érdemes bizonyos tanácsokat megfogadni, hogy ízléses és ízletes legyen ez a szuper egészséges és finom zöldség. Megtudhatod, mire érdemes odafigyelni.
A grillezett cukkini alapanyaga frissen a kertből az igazi. Válaszd ki a legszebbeket, de ha a piacon veszed, az is szuper megoldás. A lényeg, hogy a grillezéshez ne a puha, hanem a ropogós zöldséget használd fel. Jól tisztítsd, mosd meg, de a héját hagyhatod, nem kell meghámozni, hiszen tele van vitaminnal.
Azt gondold végig, mielőtt a grillrácsra rakod a cukkinit, hogy milyen más ételekkel és hogyan tálalod. Egyszerűen hogyan lesz igazi kulináris élvezet. Vághatod karikákra, és hosszában is. Minél apróbb annál körülményesebb forgatni, és ha túl aprók, lecsúszhatnak a rácsról. Hosszába, csíkokra vágva igen jól mutatnak a tálon. Grillezésnél a zöldségek kerülhetnek közvetlenül a rácsra, és grilltálcára is vagy fóliába csomagolva. Bár az ízletes falatok úgy mutatnak a legjobban, ha csíkosra sülnek. De, ha hússal együtt készülnek, akár pálcára is húzhatod őket, isteni lesz.
A grillezés ideje attól függ, hogy milyen vastagra vágtad fel a zöldséget. Nagyjából 3 percet vesz igénybe. A cukkinit hagyd a sütés végére, a húsok után, hogy ne hűljön ki. Figyelj oda arra, hogy ne kozmáljon oda.
Ez a zöldség nem rendelkezik erős ízzel, ezért érdemes jól megsózni, frissen őrölt borssal meghinteni és egy kevés olívaolajat is tegyél rá. Ez a három ízesítő, már elegendő a sütéshez, de zöldfűszereket is bevethetsz ízlés szerint. Az oregánó, kakukkfű és a friss bazsalikom is jó barátja a cukkininek. Használhatsz füstölt sóvirágot is a sima só helyett. De passzol hozzá a fokhagyma, a citromlé, a balzsamecet és a keleties fűszerek is. A pácolást nem kell órákon át alkalmazni, mint a húsnál. Pár perc és a cukkini át is veszi a választott ízvilágot.
Jó étvágyat hozzá!