5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ha cukkinit grillezel, erre a néhány dologra nagyon ügyelj

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 08. 11. 09:30

Érdemes megfontolni néhány tanácsot a cukkini grillezés kapcsán, hogy ne csak a húsok legyenek tökéletesek. Így leszel szuper grillmester!

A grillpartikon a húsok mellé a burgonya és a zöldségek is nagyon fontosak. A cukkini nyáron szinte kihagyhatatlan.  A tökéletes grillezése hiába tűnik egyszerűnek, mégis érdemes bizonyos tanácsokat megfogadni, hogy ízléses és ízletes legyen ez a szuper egészséges és finom zöldség. Megtudhatod, mire érdemes odafigyelni.

Grilled,Vegetables,(,Colorful,Bell,Pepper,,Zucchini,,Eggplant,),With
Fotó: Liliya Kandrashevich /  Shutterstock

Cukkini kiválasztása

A grillezett cukkini alapanyaga frissen a kertből az igazi. Válaszd ki a legszebbeket, de ha a piacon veszed, az is szuper megoldás. A lényeg, hogy a grillezéshez ne a puha, hanem a ropogós zöldséget használd fel. Jól tisztítsd, mosd meg, de a héját hagyhatod, nem kell meghámozni, hiszen tele van vitaminnal. 

Milyen formában teszed a grillrácsra?

Azt gondold végig, mielőtt a grillrácsra rakod a cukkinit, hogy milyen más ételekkel és hogyan tálalod. Egyszerűen hogyan lesz igazi kulináris élvezet. Vághatod karikákra, és hosszában is. Minél apróbb annál körülményesebb forgatni, és ha túl aprók, lecsúszhatnak a rácsról. Hosszába, csíkokra vágva igen jól mutatnak a tálon. Grillezésnél a zöldségek kerülhetnek közvetlenül a rácsra, és grilltálcára is vagy fóliába csomagolva. Bár az ízletes falatok úgy mutatnak a legjobban, ha csíkosra sülnek. De, ha hússal együtt készülnek, akár pálcára is húzhatod őket, isteni lesz. 

Mennyi ideig süsd?

A grillezés ideje attól függ, hogy milyen vastagra vágtad fel a zöldséget. Nagyjából 3 percet vesz igénybe. A cukkinit hagyd a sütés végére, a húsok után, hogy ne hűljön ki. Figyelj oda arra, hogy ne kozmáljon oda. 

Hogyan ízesítsd?

Ez a zöldség nem rendelkezik erős ízzel, ezért érdemes jól megsózni, frissen őrölt borssal meghinteni és egy kevés olívaolajat is tegyél rá. Ez a három ízesítő, már elegendő a sütéshez, de zöldfűszereket is bevethetsz ízlés szerint.  Az oregánó, kakukkfű és a friss bazsalikom is jó barátja a cukkininek. Használhatsz füstölt sóvirágot is a sima só helyett.  De passzol hozzá a fokhagyma, a citromlé, a balzsamecet és a keleties fűszerek is. A pácolást nem kell órákon át alkalmazni, mint a húsnál. Pár perc és a cukkini át is veszi a választott ízvilágot.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.