tóth gabi
Mindkét magyar város ugyanarra esküszik: náluk készül a legjobb halászlé! De lehet-e a két, teljesen különbözõ hallét egymáshoz hasonlítani? Próbáljuk meg!
Az igazi halászlé legfontosabb hozzávalói az édesvízi hal, a hagyma és a pirospaprika. A halászlé azonban sokféle lehet, s az elkészítést illetően bizony hatalmas különbségek vannak! Baja és Szeged városa is híres a helyben főzött halászléről.
Melyik a jobb? A pepecselős szegedi, vagy a gyorsan és tésztával készülő bajai halászlé?
Valószínű örökre eldöntetlen marad ez a kérdés...
A bajai halászlé a gyorsabb, egyszerűbb verzió, a halat nem passzírozzák, csak simán főzik hagymával, és a végén természetesen gyufatésztával tálalják. A pepecselős szegedi halászlé kicsit macerásabb. A Tisza-parti városban először elkészítik az alaplevet hagymából, paprikából, halaprólékból, majd ezt az alapot átpasszírozzák. Így jóval sűrűbb, tartalmasabb lesz a halászlé, ebbe a változatba azonban sosem kerül tészta!
Egy azonban biztos: a halászlé hazai halból, leginkább pontyból az igazi!
Több édesvízi halfajta is tehető hozzá, így gazdagabb lesz az íze.
Hozzávalók:
Így készítsd:
Ha igazán jó halászlevet akarsz készíteni, felejtsd el a halászlékockát!
A magyar halászlé méltán híres, leggyakrabban a karácsonyi menü része!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Forrón tálald!
Hogy melyik a jobb? A legegyszerűbb, ha mindkettőt kipróbálod, hogy dönteni tudj!