
Ettől a meglepően egyszerű trükktől isteni finom lesz a rántotta
Tojásrántottát számtalan módon készíthetünk. Ráadásul mindenkinek megvan a saját kedvenc receptje, amire esküszik. Ezt a verziót azonban biztosan még nem próbáltad! Megsúgjuk, hogy az új recept tényleg nem hétköznapi...
Te is a tojásrántottával kezdet elsajátítani a főzés művészetét? Nem csoda, és az sem, ha azóta már szinte tökéletesítetted a saját ízlésednek megfelelő receptet. Rengeteg praktika, és technika és van már, sokan alacsony hőmérsékleten sütik, de van aki vajban süti.

Alton Brown gasztro-tévés egy igazán különleges összetevővel készíti el a rántottát. Amikor ezt az ötletét nyilvánosság elé tárta, elég meghökkentette vele az embereket, ő ugyanis majonézt kever a rántottába. Azt állította, hogy ez a hozzávaló egyszerűen zseniális, mert olyan finom lesz tőle a rántotta, hogy mindenki megnyalja utána a 10 ujját. Az ételeket tudományos alapossággal kreáló séf szerint ezt a reggelit mindenképp érdemes elkészíteni.
Így készítsd el:
- Törj fel néhány tojást! Miközben felkevered, adj hozzá egy kanál majonézt és egy teáskanál vizet!
- Forrósíts egy serpenyőben kevés olajat, adj hozzá egy teáskanálnyi vajat is, majd lassan öntsd rá a majonézes tojáskeveréket! Addig keverd, míg a kívánt állagot el nem éred!
A majonézt nem fogod a reggelidből kiérezni, de sokkal lágyabb és krémesebb lesz a tojás.
Forrás: Tha Daily Meal







