FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.07.

Ettől a meglepően egyszerű trükktől isteni finom lesz a rántotta

Tojásrántottát számtalan módon készíthetünk. Ráadásul mindenkinek megvan a saját kedvenc receptje, amire esküszik. Ezt a verziót azonban biztosan még nem próbáltad! Megsúgjuk, hogy az új recept tényleg nem hétköznapi...

Te is a tojásrántottával kezdet elsajátítani a főzés művészetét? Nem csoda, és az sem, ha azóta már szinte tökéletesítetted a saját ízlésednek megfelelő receptet. Rengeteg praktika, és technika és van már, sokan alacsony hőmérsékleten sütik, de van aki vajban süti.

Morning,Perfection:,Intimate,Close-up,Of,Fluffy,Scrambled,Eggs,In,A
Mutatunk egy tuti trükköt, amitől még finomabb lesz a rántotta!  Fotó: Only 4K Ultra HD /  Shutterstock

Alton Brown gasztro-tévés egy igazán különleges összetevővel készíti el a rántottát. Amikor ezt az ötletét nyilvánosság elé tárta, elég meghökkentette vele az embereket, ő ugyanis majonézt kever a rántottába. Azt állította, hogy ez a hozzávaló egyszerűen zseniális, mert olyan finom lesz tőle a rántotta, hogy mindenki megnyalja utána a 10 ujját. Az ételeket tudományos alapossággal kreáló séf szerint ezt a reggelit mindenképp érdemes elkészíteni.

Így készítsd el:

  1. Törj fel néhány tojást! Miközben felkevered, adj hozzá egy kanál majonézt és egy teáskanál vizet!
  2. Forrósíts egy serpenyőben kevés olajat, adj hozzá egy teáskanálnyi vajat is, majd lassan öntsd rá a majonézes tojáskeveréket! Addig keverd, míg a kívánt állagot el nem éred!

A majonézt nem fogod a reggelidből kiérezni, de sokkal lágyabb és krémesebb lesz a tojás.

Forrás: Tha Daily Meal

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek