tóth gabi
Egy séf elárulta a titkos hozzávalót, ami még ízletesebbé teszi a tojást. Te tudtál erről?
A rántotta minden idők egyik legnépszerűbb reggelije, és bár roppant egyszerű elkészíteni, egy apró trükk bevetésével még finomabb és krémesebb lesz! Egy londoni étterem szakácsa osztotta meg, mit ajánl a tökéletes eredmény elérése érdekében – írja a Mirror.
Az első lépések ismerősek lehetnek: a tojásokat egy tálban felverjük, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután egy serpenyőben vajat hevítünk. Ha szép barna lesz, hozzáadjuk a tojást és sütni kezdjük. Mielőtt majdnem teljesen megsül, jöhet a titkos összetevő, a creme fraiche. A francia konyha hagyományos alapanyaga egy magas zsírtartalmú, enyhén savanykás ízű, sűrű krém, amely állagra a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma. Amennyiben a boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenlő mértékű arányban történő elkeverésével helyettesíthetjük az alapanyagot, ami egészen új szintre elemi a tojássütést!
Ha valaki igazán ínyenc, ezután pirítóson tálalhatja a tojást, szórhat rá fekete borsot és sriracha szósszal teheti még intenzívebbé az ízélményt! Ha a tésztafőzés rejtelmeibe is belemerülnél, ide kattints!