FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.16.

Ezt a trükköt vesd be, így lesz tökéletes a rántotta!

Egy séf elárulta a titkos hozzávalót, ami még ízletesebbé teszi a tojást. Te tudtál erről?

A rántotta minden idők egyik legnépszerűbb reggelije, és bár roppant egyszerű elkészíteni, egy apró trükk bevetésével még finomabb és krémesebb lesz! Egy londoni étterem szakácsa osztotta meg, mit ajánl a tökéletes eredmény elérése érdekében – írja a Mirror.

tojás rántotta reggeli
Neked is van titkos összetevőd? (Fotó: Pexels)

Az első lépések ismerősek lehetnek: a tojásokat egy tálban felverjük, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután egy serpenyőben vajat hevítünk. Ha szép barna lesz, hozzáadjuk a tojást és sütni kezdjük. Mielőtt majdnem teljesen megsül, jöhet a titkos összetevő, a creme fraiche. A francia konyha hagyományos alapanyaga egy magas zsírtartalmú, enyhén savanykás ízű, sűrű krém, amely állagra a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma. Amennyiben a boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenlő mértékű arányban történő elkeverésével helyettesíthetjük az alapanyagot, ami egészen új szintre elemi a tojássütést!

Ha valaki igazán ínyenc, ezután pirítóson tálalhatja a tojást, szórhat rá fekete borsot és sriracha szósszal teheti még intenzívebbé az ízélményt! Ha a tésztafőzés rejtelmeibe is belemerülnél, ide kattints!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek