RETRO RÁDIÓ

Ezt a trükköt vesd be, így lesz tökéletes a rántotta!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 16. 09:30

Egy séf elárulta a titkos hozzávalót, ami még ízletesebbé teszi a tojást. Te tudtál erről?

A rántotta minden idők egyik legnépszerűbb reggelije, és bár roppant egyszerű elkészíteni, egy apró trükk bevetésével még finomabb és krémesebb lesz! Egy londoni étterem szakácsa osztotta meg, mit ajánl a tökéletes eredmény elérése érdekében – írja a Mirror.

tojás rántotta reggeli
Neked is van titkos összetevőd? (Fotó: Pexels)

Az első lépések ismerősek lehetnek: a tojásokat egy tálban felverjük, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután egy serpenyőben vajat hevítünk. Ha szép barna lesz, hozzáadjuk a tojást és sütni kezdjük. Mielőtt majdnem teljesen megsül, jöhet a titkos összetevő, a creme fraiche. A francia konyha hagyományos alapanyaga egy magas zsírtartalmú, enyhén savanykás ízű, sűrű krém, amely állagra a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma. Amennyiben a boltban nem jutunk hozzá, akkor tejföl és tejszín egyenlő mértékű arányban történő elkeverésével helyettesíthetjük az alapanyagot, ami egészen új szintre elemi a tojássütést!

Ha valaki igazán ínyenc, ezután pirítóson tálalhatja a tojást, szórhat rá fekete borsot és sriracha szósszal teheti még intenzívebbé az ízélményt! Ha a tésztafőzés rejtelmeibe is belemerülnél, ide kattints!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.