tóth gabi
Nagyon jól tud esni a nagyi húslevese, amikor betegek vagyunk. Igazi gyógyító hatással bír, de tudtad róla, hogy még fiatalít is? Egyél belőle többet, vedd észre a változást!
A nagyi húslevese igazi energiabomba, tele van zöldséggel, főtt hússal, egy kis házi tésztával, illatos fűszerekkel. Nem csoda, ha megfázáskor nagyon jólesik; szinte érezni, ahogy gyógyítja a testet. Készülhet csirkéből, marhából, pulykából, kacsából, sertésből vagy akár ínyencebb alapanyagból is. Mindegyik verzió csodálatos levest ad, kicsit más ízvilággal. De hogyan lesz tökéletes a húsleves? Valójában nem szükséges hozzá extra tudás, néhány próbálkozással már tökéletesre fejlesztheted a magad levesét. Ha pedig megbetegszik valaki a családból, mindenképpen főzd meg neki, hiszen nem csak meggyógyul, de fiatalodik tőle a szervezete.
Egy tányér húslevesben gazdagon van fehérje, hús, vitamin, ásványi anyag és rost. Tehát minden benne van, ami egy laktató ebédhez szükséges. A sárgarépa, a petrezselyem, a zeller és a karalábé ásványi anyagai, illetve a zöldségekben lévő vitamok támogatják az immunrendszert.
A húsleves antioxidáns-tartalma meglehetősen magas. Mivel a benne lévő alapanyagoknak magas a szabadgyökök-elnyelő képessége, így ez az étel lassítja az öregedés folyamatát és hatékonyan méregtelenít is. Eltávolítja a kórokozókat a szervezetből. Jó közérzeted lesz tőle, ha rendszeresen fogyasztod. Véd a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása ellen.
A levessel együtt sok folyadékot veszel magadhoz, ami pedig a fiatalság egyik titka. Amíg fiatal vagy, a szervezet szomjúsággal jelez, ha nem ittál kellő mennyiségű folyadékot. Később, idősebb korban ez a belső visszajelzés kevésbé intenzív. Ezért nemcsak nagyon figyelni kell a kellő mennyiségű víz fogyasztását, de érdemes az étrendünkben eleve a magas víztartalmú ételekre fektetni a hangsúlyt: ilyenek például a levesek. A leves, de kimondottan a húsleves elősegíti a bőröd feszességét, segít a vérkeringés működésében, támogatja az emésztési folyamatokat, és szabályozza a test hőmérsékletét.
Javítja a közérzetet a leves, érzelmileg és mentálisan is nagyon jót tesz. Segíti a koncentrációt, fogyasztása után élénkebb, frissebb leszel. A levesben lévő glicin nevű aminosav is sokat hozzáad a jó közérzethez, támogatja az idegrendszert, így nagyban hozzájárul a kielégítő, pihentető alváshoz is.