Az amerikai káposztasaláta szinte az egész világot meghódította. Tele van C-vitaminnal ezért télen nagyon jó ha rendszeresen fogyasztod. Ínycsiklandó Coleslaw salátát karácsonykor is készítsd el, gyors és egyszerű, sültek mellé pedig kifogástalan! Szilveszterkor is jól jöhet, mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
1 fej káposzta
2 db sárgarépa
0,5 fej vöröshagyma
só
bors
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 ek mustár
1 ek méz
1 db citrom kifacsart leve
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a káposztát, a sárgarépát, és a vöröshagymát. Majd reszeld le a répát, a káposztát vágd fel vékony csíkokra. Tedd egy tálba a zöldségeket, sózd meg, majd borsozd és keverd össze az egészet.
Egy másik tálba keverd össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Sózd, borsozd, és keverd hozzá a mézet és a citromlevet.
Az öntetet keverd össze a zöldségekkel, végül néhány órára tedd a hűtőbe a káposzta salátát, hagyd hogy összeérjenek az ízek.