tóth gabi
Ez a gyors finomság húsok, rántott ételek mellé fantasztikus köret. Így készül a kukoricasaláta egy kicsit újra gondolva. Mutatjuk a receptet.
Villámgyorsan elkészítheted ezt a köretet húsok, főételek mellé, de vendégségbe, hidegtálként is tökéletes választás. A majonézes kukoricasalátát nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen sokak kedvence. Ha van időd és kedved, akár a bolti majonézt is helyettesítheted egy házilag elkészített változattal. Lilahagyma helyett snidlinget is szórhatsz bele, ha eljön a tavasz. A szezon sztárjával a medvehagymával is feldobhatod! Íme a recept:
Jó étvágyat!
A sriracha eredete és története vitatott. Egy thaiföldi legenda szerint a szószt először Si Racha városában készítették el, és a mai napig gyártják is ott, Sriraja Panich néven. Az ételízesítő innen jutott el Vietnamba, ahol a thaiföldi konyhával ellentétben nem tengeri herkentyűkhöz, hanem leginkább a vietnamiak tésztás leveséhez, a phở-hoz használták. A világhírt végül Amerikában szerezte meg magának, miután a vietnami David Tran 1980-ban, a kommunista rezsim elől menekülve itt folytatta saját készítésű szószának árulását. Jalapeño paprikát, ecetet, sót, cukrot és fokhagymát tartalmaz, íze semmivel nem összetéveszthető.
forrás: mindmegette.hu