
A család nagy kedvence: így lesz isteni a kukoricasaláta
Ez a gyors finomság húsok, rántott ételek mellé fantasztikus köret. Így készül a kukoricasaláta egy kicsit újra gondolva. Mutatjuk a receptet.
Villámgyorsan elkészítheted ezt a köretet húsok, főételek mellé, de vendégségbe, hidegtálként is tökéletes választás. A majonézes kukoricasalátát nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen sokak kedvence. Ha van időd és kedved, akár a bolti majonézt is helyettesítheted egy házilag elkészített változattal. Lilahagyma helyett snidlinget is szórhatsz bele, ha eljön a tavasz. A szezon sztárjával a medvehagymával is feldobhatod! Íme a recept:
Pikáns kukoricasaláta

Hozzávalók:
- 60 dkg konzerv kukorica
- 10 dkg lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek sriracha csípős szósz
- só
- bors
Így készítsd el:
- Tedd egy tálba a tejfölt, add hozzá a majonézt, a mustárt, jól keverd össze. Mehet bele a csípős szósz, majd a lilahagyma és az egészet keverd alaposan össze.
- Az apróra vágott petrezselymet is szórd bele, majd a kukoricát, és így is forgasd össze. Már csak egy kis bors kell bele és a só, majd ha ismét jól összekeverted, mehet is a salátád a hűtőszekrénybe. 1-2 óra múlva tálalhatod.
Jó étvágyat!
Mi az a Sriracha szósz?
A sriracha eredete és története vitatott. Egy thaiföldi legenda szerint a szószt először Si Racha városában készítették el, és a mai napig gyártják is ott, Sriraja Panich néven. Az ételízesítő innen jutott el Vietnamba, ahol a thaiföldi konyhával ellentétben nem tengeri herkentyűkhöz, hanem leginkább a vietnamiak tésztás leveséhez, a phở-hoz használták. A világhírt végül Amerikában szerezte meg magának, miután a vietnami David Tran 1980-ban, a kommunista rezsim elől menekülve itt folytatta saját készítésű szószának árulását. Jalapeño paprikát, ecetet, sót, cukrot és fokhagymát tartalmaz, íze semmivel nem összetéveszthető.
forrás: mindmegette.hu








