
Így készül a legfinomabb krumplipüré: nem hiszel el, hogy mi a titka
A legjobb köret rántott húsokhoz, zöldségekhez és sültekhez. Mindenkinek van jól bevált krumplipüré receptje, de van egy apró hozzávaló, amitől még istenibb lesz az íze!
Elképzelhetetlen nélküle a vasárnapi ebéd, és gyorsan, könnyen elkészíthető. Nem véletlen, hogy a krumplipüré a magyarok egyik kedvenc körete, amit nem lehet megunni. A jó minőségű krumplitól lesz igazán finom, amit érdemes héjában megfőzni, hiszen így sokkal teltebbek lesznek az ízek – és azt is mindenki tudja, hogy géppel keverve nem az igazi a krumplipüré, a legjobb, ha a jó öreg krumplinyomót használod. A tej és a vaj elengedhetetlen hozzávalója, de sokkal gazdagabb lesz az íze, ha megbolondítod egy csipet szerecsendióval is!

Krumplipüré recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
- Alaposan mosd meg a krumplikat, majd tedd fel őket hideg vízben, héjastul főni. Ha már puhák, vedd le a tűzről, vár meg, míg langyosra hűlnek, majd hámozd meg őket.
- A főtt krumplihoz add hozzá a vajat, és törd össze krumplitörővel. Keverj hozzá annyi forró tejet, amennyit felvesz, majd ha szükséges, sózd, és adj hozzá egy csipet borsot és egy csipet szerecsendiót.
- Melegen, frissen tálalva az igazi!






