Létrehozva: 2023.02.05.

Így készül a legfinomabb krumplipüré: nem hiszel el, hogy mi a titka

A legjobb köret rántott húsokhoz, zöldségekhez és sültekhez. Mindenkinek van jól bevált krumplipüré receptje, de van egy apró hozzávaló, amitől még istenibb lesz az íze!

Elképzelhetetlen nélküle a vasárnapi ebéd, és gyorsan, könnyen elkészíthető. Nem véletlen, hogy a krumplipüré a magyarok egyik kedvenc körete, amit nem lehet megunni. A jó minőségű krumplitól lesz igazán finom, amit érdemes héjában megfőzni, hiszen így sokkal teltebbek lesznek az ízek – és azt is mindenki tudja, hogy géppel keverve nem az igazi a krumplipüré, a legjobb, ha a jó öreg krumplinyomót használod. A tej és a vaj elengedhetetlen hozzávalója, de sokkal gazdagabb lesz az íze, ha megbolondítod egy csipet szerecsendióval is!

Woman,Preparing,Tasty,Mashed,Potatoes,On,Wooden,Background,,Closeup
A rántott hús mellé a legjobb köret a krumplipüré! Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock

Krumplipüré recept

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • só, bors, szerecsendió
A szerecsendiótól lesz kerek az ízhatás. Fotó: Pixabay.com

Elkészítés:

  1. Alaposan mosd meg a krumplikat, majd tedd fel őket hideg vízben, héjastul főni. Ha már puhák, vedd le a tűzről, vár meg, míg langyosra hűlnek, majd hámozd meg őket.
  2. A főtt krumplihoz add hozzá a vajat, és törd össze krumplitörővel. Keverj hozzá annyi forró tejet, amennyit felvesz, majd ha szükséges, sózd, és adj hozzá egy csipet borsot és egy csipet szerecsendiót.
  3. Melegen, frissen tálalva az igazi!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek