Fantasztikus ízes lesz így a tojásleves! Trükkje, hogy csorgatva és egészben is kerül bele a tojásokból, ráadásul alaplével engedjük fel. Ezt a receptet ne hagyd ki te sem!
Hozzávalók:
3 ek liszt
3 ek olaj
1 csapott tk. fűszerpaprika
1,5 l csirke alaplé
1 csapott tk. só
1 csipet őrölt bors
1 csapott kk. őrölt köménymag
1tk. házi ételízesítő
pici ecet, ízlés szerint
6 db tojás
4 szelet kenyér
Így készítsd el:
A lisztet az olajjal keverd simára és kis közepes lángon pirítsd meg világos rántásnak. Húzd le a tűzhelyről és szórd meg a fűszerpaprikával, majd kergetés közben engedd fel az alaplével.
Ízesítsd a fűszerekkel, és hagyd felfőni. Közben 3 tojást verj fel és csorgasd a forró lébe. Keverd el. Néhány csepp ecettel ízesítsd a levest.
A maradék tojást egy kis tálba üsd fel, és engedd óvatosan a levesbe. Nagyjából 10-15 perc alatt kis lángon főzd készre a levest. Néha óvatosan keverd meg.
A kenyérszeleteket apró kockákra vágd fel és tepsiben, 200 C fokra előmelegített sütőben pár perc alatt pirítsd ropogósra. Ezzel tálald a forró tojáslevest.