Létrehozva: 2023.01.25.

Ezt a trükköt ismerned kell, ettől lesz isteni a tojásleves

Egy kis csavar a tojáslevesen és máris igazi élményben lesz részed. Az egész család imádni fogja! Mutatjuk a trükköt.

Szerző Sors Edina

Fantasztikus ízes lesz így a tojásleves! Trükkje, hogy csorgatva és egészben is kerül bele a tojásokból, ráadásul alaplével engedjük fel. Ezt a receptet ne hagyd ki te sem! 

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 3 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 csapott tk. fűszerpaprika
  • 1,5 l csirke alaplé
  • 1 csapott tk. só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csapott kk. őrölt köménymag
  • 1tk. házi ételízesítő
  • pici ecet, ízlés szerint
  • 6 db tojás
  • 4 szelet kenyér

 

Így készítsd el:

  1. A lisztet az olajjal keverd simára és kis közepes lángon pirítsd meg világos rántásnak. Húzd le a tűzhelyről és szórd meg a fűszerpaprikával, majd kergetés közben engedd fel az alaplével.
  2. Ízesítsd a fűszerekkel, és hagyd felfőni. Közben 3 tojást verj fel és csorgasd a forró lébe. Keverd el. Néhány csepp ecettel ízesítsd a levest.
  3. A maradék tojást egy kis tálba üsd fel, és engedd óvatosan a levesbe. Nagyjából 10-15 perc alatt kis lángon főzd készre a levest. Néha óvatosan keverd meg.
  4. A kenyérszeleteket apró kockákra vágd fel és tepsiben, 200 C fokra előmelegített sütőben pár perc alatt pirítsd ropogósra. Ezzel tálald a forró tojáslevest. 

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek