RETRO RÁDIÓ

Eddig rosszul főzted a tésztát: eláruljuk, hogy csináld!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 03. 11:30

Fény derült a trükkre, amivel elkerülhető a tészta túlfőzése, és még az energiafelhasználáson is spórolhatsz vele!

Bár a tésztafőzés nem tűnik nagy tudománynak, a híres séf, Nigella Lawson egy egyedülálló technikára esküszik, amelyet „passzív” módszernek neveznek. A trükk nem csak azért hasznos, mert pénzt lehet megtakarítani vele, hanem azért is, mert így lesz tökéletes a tészta állaga. Ints búcsút a túlfőtt tésztának!

Te is próbálsz spórolni főzés közben? (Fotó: Pexels)

Nigella Lawson módszere szerint minden a megszokott módon kezdődik – írja a Mirror. Először fel kell forralni a vizet, majd bele kell tenni némi sót és a tésztát, de itt jön a trükk, mert csak két percig kell így főzni, aztán le is lehet kapcsolni a tűzhelyet. Ezután tegyünk fedőt a lábasra és hagyjuk a tésztát, amíg meg nem fő, a víz ugyanis így is elég forró marad, és a tészta ugyanúgy elkészül a csomagoláson feltüntetett percek alatt. Érdemes közben átkeverni az edényünk tartalmát, hogy az összeragadást elkerüljük.

Ezzel a módszerrel minden egyes tésztafőzésnél körülbelül 8 percnyi gázt spórolunk, ami önmagában nem tűnhet soknak, de éves szinten azért jelentős energiamegtakarítást jelent. 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.