tóth gabi
Fény derült a trükkre, amivel elkerülhető a tészta túlfőzése, és még az energiafelhasználáson is spórolhatsz vele!
Bár a tésztafőzés nem tűnik nagy tudománynak, a híres séf, Nigella Lawson egy egyedülálló technikára esküszik, amelyet „passzív” módszernek neveznek. A trükk nem csak azért hasznos, mert pénzt lehet megtakarítani vele, hanem azért is, mert így lesz tökéletes a tészta állaga. Ints búcsút a túlfőtt tésztának!
Nigella Lawson módszere szerint minden a megszokott módon kezdődik – írja a Mirror. Először fel kell forralni a vizet, majd bele kell tenni némi sót és a tésztát, de itt jön a trükk, mert csak két percig kell így főzni, aztán le is lehet kapcsolni a tűzhelyet. Ezután tegyünk fedőt a lábasra és hagyjuk a tésztát, amíg meg nem fő, a víz ugyanis így is elég forró marad, és a tészta ugyanúgy elkészül a csomagoláson feltüntetett percek alatt. Érdemes közben átkeverni az edényünk tartalmát, hogy az összeragadást elkerüljük.
Ezzel a módszerrel minden egyes tésztafőzésnél körülbelül 8 percnyi gázt spórolunk, ami önmagában nem tűnhet soknak, de éves szinten azért jelentős energiamegtakarítást jelent.