Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2022.03.12.

Így készül a tökéletes vasárnapi húsleves! Ezt a trükköt ismerned kell!

Nincs is jobb vasánap délben, mint a marhahúsleves illata. Összehozza a családot. Békét teremt az otthonokban.

Szerző Sors Edina

Illatozó marhahúsleves, szinte mindenre jó megoldás. Gyógyítja a testet, lelket. A vasárnapi menű egyik elmaradhatatlan finomsága, kicsik, nagyok kedvence. Íme egy fantasztikus recept, már indulhatsz, készítheted is az asztalra a hozzávalókat. 

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1,2 kg marhalábszár vagy szegy
  • 60 dkg csont
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 gerezd cseresznyepaprika
  • 15 szem bors
  • 1 kv sáfrány
  • 80 dkg vegyes zöldség
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg finommetélt

 

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a húst és a csontot, a húst vágd 3-4 darabra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a cseresznyepaprikát öblítsd le, a borsot és a sáfrányt teatojásba zárd be. Tisztítsd meg a zöldségeket, és vágd hasábokra.  A kelkáposztát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot öblítsd le.
  2. A csontot és a húst egy nagyobb fazék aljára helyezd, öntsd fel 3 l hideg vízzel. Forrásig hevítsd, első habját szitakanállal szedd le, majd add hozzá a teatojást, a hagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassan gyöngyöző forralással fél óráig főzd.
  3. A vegyes zöldséget add a leveshez, a kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben. Majd további lassú forralással, fedő  nélkül főzd az egészet puhára.
  4. Főzd ki a finommetéltet enyhén sós vízben, majd szűrd le, merj rá egy kevés húslevest, tartsd melegen.
  5. A húsleves felszínéről szedd le a zsiradékot. Előmelegített tálba merőkanállal a leves szedd ki. A húst és a zöldségeket tálad külön edénybe és a tésztát is.

Tippek: 

A húst mártásokkal is tálalhatod.

Ha igazán illatos, ízes tésztát szeretnél, pont, mint amilyet a nagyi húslevesében ettél, akkor bizony bio tojásból , magadnak kell gyúrni a hozzávaló tésztát. A külön edényben kifőtt tésztát merd először a tányérra, majd rá forrón illatozó, aranysárga húslevest.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek