RETRO RÁDIÓ

Így készül a tökéletes vasárnapi húsleves! Ezt a trükköt ismerned kell!

Így készül a tökéletes vasárnapi húsleves! Ezt a trükköt ismerned kell!
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 03. 12. 12:00

Nincs is jobb vasánap délben, mint a marhahúsleves illata. Összehozza a családot. Békét teremt az otthonokban.

Illatozó marhahúsleves, szinte mindenre jó megoldás. Gyógyítja a testet, lelket. A vasárnapi menű egyik elmaradhatatlan finomsága, kicsik, nagyok kedvence. Íme egy fantasztikus recept, már indulhatsz, készítheted is az asztalra a hozzávalókat. 

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1,2 kg marhalábszár vagy szegy
  • 60 dkg csont
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 gerezd cseresznyepaprika
  • 15 szem bors
  • 1 kv sáfrány
  • 80 dkg vegyes zöldség
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg finommetélt

 

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a húst és a csontot, a húst vágd 3-4 darabra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a cseresznyepaprikát öblítsd le, a borsot és a sáfrányt teatojásba zárd be. Tisztítsd meg a zöldségeket, és vágd hasábokra.  A kelkáposztát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot öblítsd le.
  2. A csontot és a húst egy nagyobb fazék aljára helyezd, öntsd fel 3 l hideg vízzel. Forrásig hevítsd, első habját szitakanállal szedd le, majd add hozzá a teatojást, a hagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassan gyöngyöző forralással fél óráig főzd.
  3. A vegyes zöldséget add a leveshez, a kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben. Majd további lassú forralással, fedő  nélkül főzd az egészet puhára.
  4. Főzd ki a finommetéltet enyhén sós vízben, majd szűrd le, merj rá egy kevés húslevest, tartsd melegen.
  5. A húsleves felszínéről szedd le a zsiradékot. Előmelegített tálba merőkanállal a leves szedd ki. A húst és a zöldségeket tálad külön edénybe és a tésztát is.

Tippek: 

A húst mártásokkal is tálalhatod.

Ha igazán illatos, ízes tésztát szeretnél, pont, mint amilyet a nagyi húslevesében ettél, akkor bizony bio tojásból , magadnak kell gyúrni a hozzávaló tésztát. A külön edényben kifőtt tésztát merd először a tányérra, majd rá forrón illatozó, aranysárga húslevest.

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.