tóth gabi
Sokan kerülik a felvágottakat, mert tartanak az adalékanyagoktól, vagy volt már rossz tapasztalatuk az ízükkel, állagukkal. Boros Valinak, a szabolcsi csodaháziasszonynak erre is van egy megoldása: készítsd el magadnak!
Egyre több helyről hallani, hogy aki egészségesen akar táplálkozni, annak érdemes kerülnie az ultrafeldolgozott élelmiszereket – a bolti felvágottak pedig tipikusan ebbe a kategóriába tartoznak. Persze akkor sem történik semmi tragédia, ha időnként eszel ilyeneket, de az idősebbek még emlékeznek rá, hogy a mai felvágottak ízben meg sem közelítik a régieket. A legjobb megoldás erre, ha elkészíted házilag, így tudod, mi van benne, az íze is jobb, mint a boltié, és sokkal olcsóbb is. Boros Vali legutóbb a soproni felvágott receptjét osztotta meg. Akik követik őt, tudják, hogy Vali mindent igyekszik otthon elkészíteni, ötletes receptjeit imádják a háziasszonyok, párizsit is régóta készít – most pedig a soproni felvágott receptjét mutatta meg. Hozzátette: nem kell tartani attól, hogy macerás a szalámikészítés, valójában 20-25 perc munkát igényel, a végeredmény pedig magáért beszél.
Házi soproni felvágott recept
Hozzávalók:
Elkészítés: