tóth gabi
A magyarok kedvenc vasárnapi ebédje valószínűleg sose fog kimenni a divatból. Elvileg mindenki el tudja készíteni, de nem árt, ha ismersz néhány trükköt, hogy még szaftosabb, még finomabb legyen!
Rengeteg családnál elképzelhetetlen a vasárnap rántott hús nélkül, ami akkor az igazi, ha a külseje roppanós, a hús pedig szaftos, és persze ne legyen száraz, de a panír se ússzon az olajban. Ahhoz, hogy tökéletes legyen, nem árt néhány trükköt ismerned!
Túl azon, hogy jó minőségű húst vásárolsz, és szobahőmérsékleten kezdesz dolgozni vele, még jó néhány dolgot megtehetsz azért, hogy igazán finom legyen a rántott húsod. Egy TikTokker elárulta, hogy például sertészsírban sütve sokkal finomabb, mint olajban, és a panírhoz a tojást sem érdemes felverni, csak óvatosan elkeverni; és vékonyabb lesz a panír, ha teszel egy kevés tejet is hozzá. Hogy kevésbé legyen rágós, a szeleteket nem szálirányban, hanem a rostokat átvágva érdemes levágni, majd nem árt tejbe áztatni őket egy 2 órára. Panírozás előtt töröld szárazra a húsokat, és oldalanként csak két-három percig süsd őket. Ha követed a videóban bemutatott lépéseket, egészen biztosan tökéletes lesz a hétvégi rántott hús!