Létrehozva: 2024.10.16. 11:00

Végre kiderült, mitől lesz tökéletes a rántott hús

A magyarok kedvenc vasárnapi ebédje valószínűleg sose fog kimenni a divatból. Elvileg mindenki el tudja készíteni, de nem árt, ha ismersz néhány trükköt, hogy még szaftosabb, még finomabb legyen!

Rengeteg családnál elképzelhetetlen a vasárnap rántott hús nélkül, ami akkor az igazi, ha a külseje roppanós, a hús pedig szaftos, és persze ne legyen száraz, de a panír se ússzon az olajban. Ahhoz, hogy tökéletes legyen, nem árt néhány trükköt ismerned!

 

Bread,Crumb,Coated,Fried,Chicken,Breast,On,A,White,Dish
Néhány apró trükktől sokkal finomabb lesz a rántott hús! Fotó: from my point of view / Shutterstock

Túl azon, hogy jó minőségű húst vásárolsz, és szobahőmérsékleten kezdesz dolgozni vele, még jó néhány dolgot megtehetsz azért, hogy igazán finom legyen a rántott húsod. Egy TikTokker elárulta, hogy például sertészsírban sütve sokkal finomabb, mint olajban, és a panírhoz a tojást sem érdemes felverni, csak óvatosan elkeverni; és vékonyabb lesz a panír, ha teszel egy kevés tejet is hozzá. Hogy kevésbé legyen rágós, a szeleteket nem szálirányban, hanem a rostokat átvágva érdemes levágni, majd nem árt tejbe áztatni őket egy 2 órára. Panírozás előtt töröld szárazra a húsokat, és oldalanként csak két-három percig süsd őket. Ha követed a videóban bemutatott lépéseket, egészen biztosan tökéletes lesz a hétvégi rántott hús!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek