RETRO RÁDIÓ

Megújult a rántott hús, nem hiszed el, mitől lett magyaros a panír

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 10. 10. 11:30

Próbáld ki ezt az igazán izgalmas újdonságot. Panírozd a rántott húst másképp! Mutatjuk az ötletet.

A rántott hús a legnépszerűbb vasárnapi ebéd hazánkban. Számos változata ismert, például a pankó morzsás bunda vagy a párizsi szelet. De a legújabb verziót egy igazán izgalmas hozzávaló teszi különlegessé: torma kerül a panírba! Érdemes kipróbálni ezt az újdonságot, hiszen nem csak jól hangzik, de az ízhatás zseniális! Lepd meg a családot a hétvégére! Mutatjuk a receptet.

rántott hús
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 2 ek Tormaricum tormakrém
  • 3 tk mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek tejföl
  • 4 db tojás
  • 2 ek liszt
  • só,bors
  • friss petrezselyem vagy snidling
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Egy tálban keverd össze a tejfölt 2 teáskanál mustárral, 1 evőkanál tormakrémmel, citrom levével, sóval, borssal. 
  2. Klopfolt ki a hússzeleteket, majd forgasd bele a tejfölös pácba, hagyd állni legalább 60 percig. 
  3. Verd fel a tojást és keverd össze 1 teáskanál mustárral, tormakrémmel, 1 evőkanál liszttel, kevés sóval és az apróra vágott petrezselyemmel. Addig keverd, míg csomómentes lesz.
  4. A bepácolt karajt először lisztbe, majd a tojásos bundába forgasd bele.
  5. Forró olajban süsd aranybarnára.

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A bundázott sült már a középkori spanyol szakácskönyvekben is szerepelt chuleta andaluza elnevezéssel. A húst lisztbe, felvert tojáslébe és kenyérmorzsába megforgatták és aranyszínűre sütötték. A hús "aranyozása" hosszú ideig volt divat a bizánci udvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. Andalúziából vették át a panírozást az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott. Így került a panírozás szokása Milánba is onnan pedig a bécsi udvarba.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.