tóth gabi
Próbáld ki ezt az igazán izgalmas újdonságot. Panírozd a rántott húst másképp! Mutatjuk az ötletet.
A rántott hús a legnépszerűbb vasárnapi ebéd hazánkban. Számos változata ismert, például a pankó morzsás bunda vagy a párizsi szelet. De a legújabb verziót egy igazán izgalmas hozzávaló teszi különlegessé: torma kerül a panírba! Érdemes kipróbálni ezt az újdonságot, hiszen nem csak jól hangzik, de az ízhatás zseniális! Lepd meg a családot a hétvégére! Mutatjuk a receptet.
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A bundázott sült már a középkori spanyol szakácskönyvekben is szerepelt chuleta andaluza elnevezéssel. A húst lisztbe, felvert tojáslébe és kenyérmorzsába megforgatták és aranyszínűre sütötték. A hús "aranyozása" hosszú ideig volt divat a bizánci udvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. Andalúziából vették át a panírozást az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott. Így került a panírozás szokása Milánba is onnan pedig a bécsi udvarba.