
Megújult a rántott hús, nem hiszed el, mitől lett magyaros a panír
Próbáld ki ezt az igazán izgalmas újdonságot. Panírozd a rántott húst másképp! Mutatjuk az ötletet.
A rántott hús a legnépszerűbb vasárnapi ebéd hazánkban. Számos változata ismert, például a pankó morzsás bunda vagy a párizsi szelet. De a legújabb verziót egy igazán izgalmas hozzávaló teszi különlegessé: torma kerül a panírba! Érdemes kipróbálni ezt az újdonságot, hiszen nem csak jól hangzik, de az ízhatás zseniális! Lepd meg a családot a hétvégére! Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 2 ek Tormaricum tormakrém
- 3 tk mustár
- 1/2 citrom leve
- 1 ek tejföl
- 4 db tojás
- 2 ek liszt
- só,bors
- friss petrezselyem vagy snidling
- olaj a sütéshez
Így készítsd el:
- Egy tálban keverd össze a tejfölt 2 teáskanál mustárral, 1 evőkanál tormakrémmel, citrom levével, sóval, borssal.
- Klopfolt ki a hússzeleteket, majd forgasd bele a tejfölös pácba, hagyd állni legalább 60 percig.
- Verd fel a tojást és keverd össze 1 teáskanál mustárral, tormakrémmel, 1 evőkanál liszttel, kevés sóval és az apróra vágott petrezselyemmel. Addig keverd, míg csomómentes lesz.
- A bepácolt karajt először lisztbe, majd a tojásos bundába forgasd bele.
- Forró olajban süsd aranybarnára.
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A bundázott sült már a középkori spanyol szakácskönyvekben is szerepelt chuleta andaluza elnevezéssel. A húst lisztbe, felvert tojáslébe és kenyérmorzsába megforgatták és aranyszínűre sütötték. A hús "aranyozása" hosszú ideig volt divat a bizánci udvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. Andalúziából vették át a panírozást az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott. Így került a panírozás szokása Milánba is onnan pedig a bécsi udvarba.







