RETRO RÁDIÓ

Így készül a ropogós rántott hús, ezt a trükköt ismerned kell

Létrehozva2024. 01. 19. 12:00

A rántott hús akkor tökéletes, ha belül omlós, szaftos, a panír pedig friss, ropogós. Utóbbi nem mindig jön össze, de szerencsére van néhány trükk, amikkel garantált a siker!

Sok helyen nincs vasárnapi ebéd rántott hús nélkül; ez a fejedelmi lakoma könnyen elkészíthető. Néha azonban van, hogy hiba csúszik a gépezetbe, és a panír ázott, puha marad még a friss húson is. Hogy ezt elkerüld, és tökéletes, ropogós legyen a rántott hús, nem árt néhány trükköt bevetned. Lássuk ezeket!

Homemade,Breaded,German,Weiner,Schnitzel,With,Potatoes
A rántott húsFotó: Brent Hofacker /  Shutterstock

Ne spórolj az előkészületeken

Panírozás előtt érdemes egy kicsit pihentetni a hűtőből kivett húst a konyhapulton, hogy egy kicsit kiszáradjon, így ugyanis jobban felveszi a panírt. Sokan előre bepanírozzák a húsokat, de ha így állnak, felpuhul a morzsa, és nem lesz ropogós a panír; inkább közvetlenül sütés előtt forgasd meg az alapanyagokban a hússzeleteket!

Használj kukoricapelyhet

Bizony, nemcsak a reggeli tejbe teheted, de a panírba is: törd minél apróbbra, keverd hozzá a zsemlemorzsához, vagy használd helyette. A csirke így igazán finom, roppanós lesz, de a többi húsféléhez is jól passzol ez a bunda.

Vedd elő a szódabikarbónát

Ha maradsz a hagyományos panírnál, érdemes egy csipet szódabikarbónát is hozzáadnod, méghozzá úgy, hogy 1-2 teáskanállal keverj össze pár csepp ecettel, és add hozzá a felvert tojáshoz. Az ecet és a szódabikarbóna által termelt gázok miatt a bunda felpuffad sütés közben, és friss, ropogós lesz.

Adj keményítőt a liszthez

Érdemes a liszttel fele-fele arányban használni, de már az is rengeteget számít, ha csak pár evőkanállal keversz hozzá. 

Ne takard le a kisült húst!

Sokan konyharuhával, fedővel letakarják a kész rántott húst, ám ha így teszel, a visszaszálló gőz miatt felpuhul a ropogós panír.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.