A fasírt laktató, és isteni finom, egyben sütve pedig nagyon hamar elkészítheted. Egy kis tojással dobd fel, úgy lesz a legfinomabb! Mutatjuk a legegyszerűbb receptet, hétvégén ebédre el is készítheted! Válassz hozzá egy könnyű köretet, és az egész család imádni fogja.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
5 db tojás
1 db zsemle
1 fej hagyma
3 ek olaj
fokhagyma
petrezselyem
só, bors
Így készítsd el:
Áztasd be a zsemléket vízbe vagy tejbe. Főzz keményre 4 db tojást. Vágd apróra a hagymát, és pucold meg, majd törd meg a fokhagymát.
Gyúrd össze a darát húst a kinyomkodott zsemlével, 1 db tojással, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, és borssal.
Tedd az apróra vágott hagymát egy tálba, tedd hozzá az olajat és kevés vizet. A hús egy részét nyújtsd ki, és a közepébe helyezd bele a megpucolt főtt tojásokat, és helyezd rá a maradék húst. Helyezd a fasírtot a kiolajozott tálra, és előmelegített sütőbe tedd be.
Nagyjából 30 perc alatt megsül, közben gyakran locsold meg a levével.