Ha szereted a csirkeszárnyat, akkor érdemes többféle receptet is kipróbálnod. A változatosság a finom ételek sorában is jól jön. Ezúttal 3 verziót mutatunk. Nem fogod megbánni, és a család is értékelni fogja a finom falatokat.
1. Csirkeszárny fűszeres, kukoricadarás bundában
Hozzávalók:
8 db csirkeszárny
só
5 ek kukoricadara
1 mk kakukkfű
őrölt fehér bors
1 tk pirospaprika
4 ek olívaolaj
50 dkg krumpli
2 ek kukoricadara
1 tk pirospaprika
Így készítsd el:
Sózd be a megtisztított csirkeszárnyakat, majd hagyd állni őket 30 percig. Egy tálcára szórj kukoricadarát, kakukkfüvet, őrölt borsot és pirospaprikát, majd keverd össze.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és locsold meg az olívaolaj felével. Forgasd bele a csirkeszárnyakat a kukoricadarába, és sorakoztasd őket a tepsibe.
A burgonyát pucold meg, vágd fel hasábokra, és itasd le felületükről a nedvességet papír törlőkendővel. A kukoricadarát keverd össze a pirospaprikával, forgasd bele a krumplit, majd tedd a csirkeszárnyak mellé.
A maradék olívaolajjal spricceld meg a csirkeszárnyakat és a krumplit is.
Közepes hőmérsékleten szép pirosra süsd készre. Közben az összegyűlt olajjal időnként locsolgasd meg.
Salátával, zöldséggel tálalhatod is az ízletes, ropogós csirkeszárnyat a krumplival.
Jó étvágyat!
2. Csípős-mézes csirkeszárny
Hozzávalók:
18 db csirkeszárny
1 tk só
5 gerezd fokhagyma összenyomva
1 tk fűszerpaprika
0,5 tk Cayenne-bors
A marinádhoz
1,8 dl barbecue szósz
5 dkg méz
2 ek ketchup
1 ek sriracha
1 cikk fokhagyma
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra, a tepsibe rakj sütőpapírt A csirkeszárnyakat mosd meg, dörzsöld be sóval, fokhagymával, a paprikával és a borssal, majd tedd a tepsibe, és 35-40 perc alatt süsd ropogósra. Félidőben fordítsd meg.
Közben a páchoz egy tálban keverd össze a barbecue szószt mézzel, a ketchuppal, a csiliszósszal és a fokhagymával. Forgasd meg benne a sütőből kivett csirkeszárnyakat, majd tedd vissza a tepsibe, és süsd őket készre 10 perc alatt.
Jó étvágyat!
3. Sörben sült, mustáros csirkeszárny
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
5 dl sör
5 ek mustár
4 ek vaj
bors
só
mustár
4 ek vaj
őrölt fekete és fehér bors
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, sózd meg, majd tedd őket a tepsibe egymás mellé. A mustárt ízlés szerint keverd össze a kétféle borssal, majd kend be vele a csirkeszárnyak tetejét.
Morzsold a vajat a szárnyak köré, ezután öntsd le őket a sörrel. Takard le az egészet fóliával.
200 C fokon 45 percig párold, majd vedd le a fóliát , és süsd pirosra a szárnyakat. Majonézes krumplival, vagy krumplipürével tálalhatod is.