FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.26.

Csirkeszárny 3X: isteni finom, olcsó recepteket mutatunk

Csirkeszárnyból nagyon finom ételeket készíthetsz, nem utolsósorban még a pénztárcádat is kíméli! Mutatunk 3 szuper receptet.

Szerző Ripost

Ha szereted a csirkeszárnyat, akkor érdemes többféle receptet is kipróbálnod. A változatosság a finom ételek sorában is jól jön. Ezúttal 3 verziót mutatunk. Nem fogod megbánni, és a család is értékelni fogja a finom falatokat.

1. Csirkeszárny fűszeres, kukoricadarás bundában

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • 5 ek kukoricadara
  • 1 mk kakukkfű 
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 4 ek olívaolaj
  • 50 dkg krumpli
  • 2 ek kukoricadara
  • 1 tk pirospaprika

 

Így készítsd el:

  1. Sózd be a megtisztított csirkeszárnyakat, majd hagyd állni őket 30 percig. Egy tálcára szórj kukoricadarát, kakukkfüvet, őrölt borsot és pirospaprikát, majd keverd össze.
  2. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és locsold meg az olívaolaj felével. Forgasd bele a csirkeszárnyakat a kukoricadarába, és sorakoztasd őket a tepsibe.
  3. A burgonyát pucold meg, vágd fel hasábokra, és itasd le felületükről a nedvességet papír törlőkendővel. A kukoricadarát keverd össze a pirospaprikával, forgasd bele a krumplit, majd tedd a csirkeszárnyak mellé.
  4. A maradék olívaolajjal spricceld meg a csirkeszárnyakat és a krumplit is.
  5. Közepes hőmérsékleten szép pirosra süsd készre. Közben az összegyűlt olajjal időnként locsolgasd meg.
  6. Salátával, zöldséggel tálalhatod is az ízletes, ropogós csirkeszárnyat a krumplival.

Jó étvágyat!

 

2. Csípős-mézes csirkeszárny

Fotó: mindmegett.hu

 

Hozzávalók:

  • 18 db csirkeszárny
  • 1 tk só
  • 5 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 0,5 tk Cayenne-bors

 

A marinádhoz

  • 1,8 dl barbecue szósz
  • 5 dkg méz
  • 2 ek ketchup
  •  1 ek sriracha
  • 1 cikk fokhagyma 

 

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra, a tepsibe rakj sütőpapírt A csirkeszárnyakat mosd meg, dörzsöld be sóval, fokhagymával, a paprikával és a borssal, majd tedd a tepsibe, és 35-40 perc alatt süsd ropogósra. Félidőben fordítsd meg.
  2. Közben a páchoz egy tálban keverd össze a barbecue szószt mézzel, a ketchuppal, a csiliszósszal és a fokhagymával. Forgasd meg benne a sütőből kivett csirkeszárnyakat, majd tedd vissza a tepsibe, és süsd őket készre 10 perc alatt. 

Jó étvágyat!

 

3. Sörben sült, mustáros csirkeszárny

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 5 dl sör
  • 5 ek mustár
  • 4 ek vaj
  • bors
  • mustár
  • 4 ek vaj
  • őrölt fekete és fehér bors

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, sózd meg, majd tedd őket a tepsibe egymás mellé. A mustárt ízlés szerint keverd össze a kétféle borssal, majd kend be vele a csirkeszárnyak tetejét.
  2. Morzsold a vajat a szárnyak köré, ezután öntsd le őket a sörrel. Takard le az egészet fóliával.
  3. 200 C fokon 45 percig párold, majd vedd le a fóliát , és süsd pirosra a szárnyakat. Majonézes krumplival, vagy krumplipürével tálalhatod is.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek