tóth gabi
Nagyon egyszerű ötlet, mégis fantasztikus lesz tőle a csirkeszárny. Ezt mindenkinek érdemes kipróbálnia!
Sokan szeretik a ropogós csirkeszárnyat, és ha te is ezt a csapatot erősíted, akkor ezt a trükköt ismerned kell! Nyáron kifejezetten jó ropogtatni, és még a kilók sem szaladnak fel rád, szóval az alakodnak sem árt a csirkeszárny. Mutatjuk, mire kell figyelned.
Sós vízben 8 percig főzd meg a letisztított csirkeszárnyakat. Ezalatt a zsír eltávozik a bőrből és ez később még hasznodra lesz. Majd vedd ki a szárnyakat, és tedd rá őket egy hűtőrácsra, hagyd kihűlni. Mielőtt kisütnéd, papírtörlővel is tisztítsd meg. Sütőpapíron, előmelegített sütőben, 25 perc alatt süsd át őket. Majd fordítsd meg egyenként mindet, és további 5-10 percig pirítsd. A hús lédús marad, a bőre pedig ropogós lesz.
Bőségesen dörzsöld át a csirke bőrét sóval. Tedd be a hűtőbe hűlni, pihenni, akár egy egész éjszakára is bent lehet hagyni. Bélelj ki egy tepsit fóliával, majd magas hőfokon 20 perc alatt süsd meg őket. Az utolsó 10 percben még közepesen forró fokozaton süsd tovább. Tökéletesen ropogós lesz így is minden szárny, a belseje pedig fantasztikusan szaftos.