tóth gabi
Szeretsz finom, fűszeres, sült csirkeszárnyat ropogtatni? Akkor ez a recept neked való. Ez a csirkeszárny olyan ízkavalkáddal ajándékoz meg, hogy az egész család megnyalja mind a tíz ujját.
A csípős csirkeszárny egyrészt a ropogósságával, másrészt pedig a fűszerezésével lopja be magát a szívedbe és persze a hasadba. Ráadásul a diétádat sem borítja fel! Ez a finomság nem csak ebédre vagy vacsorára, körettel telitalálat, hanem akkor is, ha valamilyen ezerízű rágcsálnivalóra vágysz. Nem véletlen, hogy egész Észak-Amerikában például ez az étel a meccsnézés kötelező kelléke. A receptet is egy Kanadában élő magyar háziasszony, Czipoth Katalin osztotta meg egy Facebook-csoportban, ahol rendszeresen inspirálja a magyar háziasszonyokat finomságaival. Mi is elkészítettük, minden téren jelesre vizsgázott!
Ha kipróbálod ezt a fantasztikus receptet, biztos lehetsz benne, hogy az egész család megnyalja minden ujját, és repetát fog követelni. Az egésznek csak annyi a veszélye, hogy mostantól legalább hetente egyszer ezt kell majd készítened, hiszen mindenki alig várja majd, hogy az asztalra tedd. Így viszont sosem kell majd azon törnöd a fejed, hogy mit is főzz ma: a csípős csirkeszárny mindig kisegít a bajból.
Hozzávalók:
A páchoz:
Így készítsd el:
1. A fűszereket, a lisztet és a sütőport keverd össze alaposan, és ebben a keverékben forgasd meg a csirkeszárnyakat úgy, hogy a fűszerek mindenhol befedjék.
2. Tegyél egy tepsibe rácsos betétet, erre helyezd rá a csirkeszárnyakat. Előmelegített sütőben 220 Celsius-fokon, 50 perc alatt süsd meg úgy, hogy félidőben megfordítod a szárnyakat. Nem kell lefedni a tepsit, a csípős csirkeszárny így lesz igazán ropogós.
3. Amikor megsült a hús, kend át a páccal a szárnyak minden részét. 10 percre tedd vissza a sütőbe, hogy a csípős csirkeszárny még finomabbra süljön.
4. Ízlés szerinti körettel, krumplival, rizzsel, párolt zöldséggel, salátával tálalhatod, de kenyérrel, vagy akár magában is nagyon ízletes.