kulcsár edina
Egészséges köretre vágysz a megszokott krumpli és rizs helyett? Vagy egyszerűen csak újítanál valamit a húsvéti ebéden? Íme egy izgalmas és hihetetlenül finom köret: a sült sárgarépa!
Ezt a köretet lehetetlen elrontani, és még a legfinnyásabb gyerek is megnyalja utána mind a tíz ujját. A sárgarépa egyszerű zöldségből valóságos ínyencfalattá változik a sült hús vagy a sonka mellett. A ragacsos, édes, mézes bevonat szinte desszertté emeli, a zöldfűszerek pedig pikánssá teszik az ízhatást. Ráadásul, ha a húsvétkor megszereti a család, máskor sem kell majd küzdened azért, hogy elegendő zöldséget egyenek a gyerekek. Ők fogják kérni, hogy készíts újabb adagot ebből a finomságból!
A mézes, fűszeres sült sárgarépa fűszerezésével bátran kísérletezhetsz. Nincs otthon rozmaring? Próbáld ki oreganóval vagy petrezselyemmel! Nem szereted a kakukkfüvet? Egyszerűen hagyd ki! A zöldfűszerek mellett chilivel vagy borssal is pikánssá varázsolhatod, vagy a fokhagyma ízét hangsúlyozhatod ki jobban. Így akár minden étkezésnél más formában kerülhet az asztalra ugyanaz a köret. Íme, a recept!
Hozzávalók:
Így készítsd el: