Amiből a férfiaknak soha nem elég: csülök pékné módra, itt az eredeti recept
Igazi kedvenc a magyar konyhában a csülök, ami sütve a legfinomabb; főleg, ha egy tepsiben jól megágyazol neki zöldségekkel. Az biztos, hogy ahol húsimádók vannak a családban, ott ebből nem lesz másnapra maradék!
A sült csülök igazi fejedelmi lakoma: a hús omlós, a bőr ropogós és pirosra sült, és ha lefedve, alacsony hőfokon, hagyma és krumpliágyon sütöd, a fűszerek és a zöldségek íze és aromája tökéletesen átjárja a húst. A csülök pékné módra nem egy gyors recept, de érdemes elkészíteni, ha egy finom, tartalmas húsételre vágytok. Mutatjuk az eredeti receptet!
A vízzel, a sóval, az egész borssal, a babérlevéllel, az egész fej pucolt fokhagymával és a szeletelt hagymával készíts páclevet. Irdald be éles késsel a csülköt, majd tedd a vizes pácba 24 órára a hűtőbe.
Másnap vedd ki a húst, készíts elő egy jó mély tepsit, és tedd bele a pácléből kihalászott zöldségeket és a csülköt. Öntsd alá a 3 deci sört, majd takard le az egészet alufóliával, és süsd 160 fokos sütőben három órán keresztül.
A megpuhult csülökről vedd le a fóliát vagy a fedőt, majd szórd köré a hagymával kevert, fűszerezett krumplit. Tekerd feljebb a lángot a sütőn: 200 fokon, immár fedés nélkül fél óra alatt süsd ropogósra a csülköt. Tálaláskor díszítsd frissen vágott petrezselyemzölddel.