Létrehozva: 2024.10.20. 11:30

Így tudod legkönnyebben és legtisztábban kiszedni a dióbelet a héjból

Most lehet a legolcsóbban dióhoz jutni, pláne, ha héjastul veszed, de ha van diófád, akkor is rengeteg törni való diód lehet. Ha te se szeretsz a diótöréssel pepecselni, mutatunk egy módszert, aminek segítségével gyorsan végezhetsz a munkával!

Nyakig benne vagyunk a diószezonban, most érdemes akár háztól, akár a piacon héjas diót venni, vagy a saját termést elkezdeni feldolgozni, hogy karácsonyra legyen a süteményekhez diód. A törést, pucolást azonban senki nem szereti: ha kalapáccsal csinálod, összevissza repkednek a héjdarabok, hogy nem győz az ember feltakarítani utána, ráadásul a dióbélről nagyon időigényes lefeszegetni a héjdarabokat. Azonban ha nemcsak kalapácsot, de csavarkulcsot is használsz a töréshez, sokkal rövidebb idő alatt végezhetsz, és könnyebb lesz a dióbelet is kiszabadítanod.

Cracked,Walnuts,With,A,Big,Hammer,And,An,Old,Wrench
A kalapács mellett érdemes egy csavarkulcsot is használni. Fotó: beanimages / Shutterstock

A trükk lényege, hogy az egész diót tedd bele a csavarkulcsba; ha nincs otthon más, nagyobb kulcsod, akkor használhatod a villás részét is, de a legjobb, ha olyan van kéznél, aminek az egyik fele zárt. Ide ugyanis jobban bele lehet fektetni a diószemet – ahogyan ebben a videóban.

Miután megtörted a diót, nincs más dolgod, mint leszedni a héjakat; sokkal könnyebben le fog jönni, mintha csak a kalapáccsal dolgoznál, hiszen így egyenletesebben oszlik el az ütés ereje.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek