Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.08.

Így használd a kefirt főzéshez, 3 meglepő ötlet

Általában italként fogyasztjuk, de érdemes a főzéshez is bevetni, mint alapanyagot, hiszen sokkal könnyebbek, finomabbak lesznek tőle az ételek. Mutatunk három receptet, amiket érdemes kipróbálni!

Az egészséges táplálkozás egyik fontos szereplője a kefir, hiszen rengeteg benne a tápanyag, például magas a fehérje- és vitamintartalma, de bőven vannak benne olyan ásványi anyagok is, melyek fontosak a csontoknak, izmoknak. De elsősorban emésztési problémák megelőzésére és enyhítésére szoktuk fogyasztani; általában reggelire vagy vacsorára, egy-egy pohárral, és segít is, hiszen tele van probiotikumokkal, tejsavbaktériumokkal és ecetsav-baktériumokkal, melyek mind jó hatással vannak a bélflórára. De érdemes nemcsak gyógyító italként, hanem konyhai alapanyagként is használni

Goodness,Of,Kefir,,A,Fermented,Dairy,Superfood,Drink,,Brimming,With
Főzésnél is jó, ha van otthon egy kis kefir! / Fotó: Microgen / Shutterstock

Kevert sütemény

Hozzávalók:

  • 3 dl kefir
  • 1,5 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 15 dl étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk citromhéj
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg meggybefőtt

Elkészítés:

  • A száraz és nedves hozzávalókat keverd simára habverővel vagy konyhai robotgéppel, majd öntsd kizsírozott, kilisztezett tepsibe.
  • Dobáld rá a befőttből a gyümölcsöket, majd 180 fokos, előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

 

Tökfőzelék

Hozzávalók

  • 1 kg gyalult tök
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek étolaj
  • só, bors
  • 1 kis pohár kefir
  • 2 ek liszt
  • 1 csok. friss kapor

Elkészítés:

  • Sózd be a gyalult tököt, és hagyd állni tíz percet, majd nyomkodd ki, és tedd félre.
  • Az olajon pirítsd üvegesre a hagymát, tedd rá a tököt, szórd rá a lisztet, és öntsd fel kb. 2 dl vízzel. Főzd fedő alatt 10 percig, majd vett ki a főzelék egynegyedét, pépesítsd botmixerrel, és öntsd vissza az alaphoz. Add hozzá az apróra vágott kaprot és a kefirt is, majd melegítsd lassú tűzön pár percig.


Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy pohár kefir
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 6 ek majonéz
  • ízlés szerint ecet és cukor
  • só, bors
  • 2 ek mustár

Elkészítés:

  • Főzd meg héjában a krumplit, hagyd hűlni egy kicsit, majd hámozd meg és szeleteld fel. Az ecetből és a cukorból készíts ecetes salátalevet, ebbe keverd bele a burgonyát. Hagyd állni benne egy órát.
  • Keverd össze a kefirt a majonézzel, a mustárral, sózd, borsozd, majd forgasd bele a leszűrt burgonyát.
  • A lila hagymát vágd kockákra, és keverd a salátához. Egy órát legalább hagyd állni az egészet a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek