
Ezzel az egyszerű trükkel lesz mennyei a cukkinifasírt
A nyár nagy slágere ez a zöldség, hiszen nemcsak finom, egészséges is. Érdemes fasírtot is készíteni belőle. Ezzel a recepttel egyenesen isteni lesz, még a húsimádók is repetáznak belőle!
Ezerrel tombol a cukkiniszezon, egyre olcsóbb a boltokban, piacokban, de a kertben is szépen terem. Ez a zöldség rendkívül sokoldalúan felhasználható, hiszen egyáltalán nem tolakodó az íze, ráadásul a diéta alatt is bátran fogyaszthatod, mert nagyon alacsony a kalóriatartalma. Bár rengeteg mindent készíthetsz belőle, a prímet mégiscsak a cukkinifasírt viszi. Az alaprecept egyszerű, de ha egy csipet bazsalikommal megbolondítod, sokkal finomabb lesz a végeredmény.

Cukkinifasírt recept
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 15 dkg kemény sajt
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál bazsalikom
Elkészítés:
- Alaposan mosd meg a cukkinit, és héjastul reszeld le közepes lyukú reszelőn. Sózd meg, hagyd állni tíz percet, hogy levet engedjen, majd nyomkodd ki alaposan.
- Tedd a reszelt cukkinihez a tojásokat, a reszelt fokhagymát, a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, a lisztet, majd a végén a bazsalikomot és a petrezselyemzöldet. Alaposan keverd össze a masszát, majd formálj belőle golyókat. Forró, bő olajban süsd ropogósra a cukkinifasírtokat; még melegen, tejfölös mártogatóssal tálald.






