Ilyen finomat még nem ettél: Így készül a citromos spárgás-csirkés penne
Ennél egyszerűbb, és gyorsan elkészíthető isteni ínycsiklandóan finom tésztát még nem ettél! A friss spárgától pedig különleges lesz! Mutatjuk a receptet.
Ezt a szuper finomságot szinte bármikor elkészítheted, gyorsan az asztalra kerülhet. Összetevői nagyon kellemes és különleges ízharmóniát adnak. Ezt a receptet neked is ki kell próbálnod!
Hozzávalók:
1 csomag spárga
só, bors
olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
30 dkg penne tészta
40 dkg csirkemell
2tk kakukkfű
0,5 dl citrom leve
1 dl fehérbor
1 db citrom reszelt héja
4 dl tejszín
15 dkg parmezán sajt
10 db bazsalikomlevél
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra. Majd készítsd elő az alapanyagokat. Pucold meg a spárgát, szabadulj meg a fás részeitől. Zöldséghámozót használj, majd ha készen van, vágd fel 4 centis darabokra őket. Egy kis tepsibe helyezed bele a spárga darabokat, sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és forgasd őket össze. Adj hozzá 1-2 db hámozatlan foghagyma gerezdeket, és tedd be a sütőbe 10-15 percre.
Amíg a spárga sül, vágd fel a csirkemellet nagyjából 2 cm-es kockára. Egy serpenyőben olívaolajon közepes lángon hevítsd őket, sózd és borsozd és add hozzá a csirkemellekhez a kakukkfüvet is, a citromlevet és egy kis bort is.
Amikor az alkohol elpárolgott, add hozzá a megmaradt és feldarabolt fokhagymát, a reszelt citromhéjat, és pár percig pirítsd.
Ezután mehet bele a tejszín, egy kevés só és forgasd bele a megsült spárgát, majd szórd meg a fele parmezánnal.
Főzd ki a tésztát, ezt már korábban is megteheted.
A kész tésztát tedd bele a csodás szószba. Alaposan forgasd össze, végül mehet bele a bazsalikomlevél, és a tetejére a maradék reszelt parmezán.