RETRO RÁDIÓ

Retro finomság: így készül az igazi császármorzsa

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 08. 14:30

Retro ételek közül a császármorzsa receptjét hoztuk most el neked. Pofonegyszerű elkészíteni.

Az első császármorzsa Ferenc József császár nevéhez köthető. Az ő egyik kedvence volt, ezért is hívják Kaiserschmarrn-nak is. A smarni csakis édesszájúaknak való. A sok cukor, lekvár és az édes tészta elég kalóriadús. Időnként te is megengedhetsz magadnak egy tányérral az ízek mámorából! Mutatjuk a receptet!

Typical,Bavarian,Dessert,-,Called,Kaiserschmarrn,-,Translation:,Cut-up,And
Ki ne szeretné az igazi, klasszikus császármorzsát? Fotó: FooTToo

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • olaj a sütéshez
  • lekvár porcukor

Így készítsd el:

  1. Keverd össze egy tálba a lisztet, a darát, a tejet, és a mazsolát. Éjszakára tedd pihenni a hűtőbe.
  2. Másnap keverd hozzá a sót, a cukrokat, a citromhéjat, és a tojások sárgáját. A végén forgasd bele a felvert fehérjéket.
  3. A bekevert tészta felét, egy olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra és fordítsd meg. Sütőlapáttal tépkedd csíkokra.
  4. Majd süsd ki ugyanígy a másik felét is a tésztának. Tálald lekvárral és porcukorral.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.