Az első császármorzsa Ferenc József császár nevéhez köthető. Az ő egyik kedvence volt, ezért is hívják Kaiserschmarrn-nak is. A smarni csakis édesszájúaknak való. A sok cukor, lekvár és az édes tészta elég kalóriadús. Időnként te is megengedhetsz magadnak egy tányérral az ízek mámorából! Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
2,5 dl liszt
2,5 dl búzadara
5 dl tej
4 db tojás
10 dkg mazsola
csipet só
2 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
olaj a sütéshez
lekvár porcukor
Így készítsd el:
Keverd össze egy tálba a lisztet, a darát, a tejet, és a mazsolát. Éjszakára tedd pihenni a hűtőbe.
Másnap keverd hozzá a sót, a cukrokat, a citromhéjat, és a tojások sárgáját. A végén forgasd bele a felvert fehérjéket.
A bekevert tészta felét, egy olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra és fordítsd meg. Sütőlapáttal tépkedd csíkokra.
Majd süsd ki ugyanígy a másik felét is a tésztának. Tálald lekvárral és porcukorral.