
Retro finomság: így készül az igazi császármorzsa
Retro ételek közül a császármorzsa receptjét hoztuk most el neked. Pofonegyszerű elkészíteni.
Az első császármorzsa Ferenc József császár nevéhez köthető. Az ő egyik kedvence volt, ezért is hívják Kaiserschmarrn-nak is. A smarni csakis édesszájúaknak való. A sok cukor, lekvár és az édes tészta elég kalóriadús. Időnként te is megengedhetsz magadnak egy tányérral az ízek mámorából! Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl búzadara
- 5 dl tej
- 4 db tojás
- 10 dkg mazsola
- csipet só
- 2 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- olaj a sütéshez
- lekvár porcukor
Így készítsd el:
- Keverd össze egy tálba a lisztet, a darát, a tejet, és a mazsolát. Éjszakára tedd pihenni a hűtőbe.
- Másnap keverd hozzá a sót, a cukrokat, a citromhéjat, és a tojások sárgáját. A végén forgasd bele a felvert fehérjéket.
- A bekevert tészta felét, egy olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra és fordítsd meg. Sütőlapáttal tépkedd csíkokra.
- Majd süsd ki ugyanígy a másik felét is a tésztának. Tálald lekvárral és porcukorral.
Jó étvágyat!

Ripost hírek








