Rettegés és félelem a Tisza pártban

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.08.

Retro finomság: így készül az igazi császármorzsa

Retro ételek közül a császármorzsa receptjét hoztuk most el neked. Pofonegyszerű elkészíteni.

Az első császármorzsa Ferenc József császár nevéhez köthető. Az ő egyik kedvence volt, ezért is hívják Kaiserschmarrn-nak is. A smarni csakis édesszájúaknak való. A sok cukor, lekvár és az édes tészta elég kalóriadús. Időnként te is megengedhetsz magadnak egy tányérral az ízek mámorából! Mutatjuk a receptet!

Typical,Bavarian,Dessert,-,Called,Kaiserschmarrn,-,Translation:,Cut-up,And
Ki ne szeretné az igazi, klasszikus császármorzsát? Fotó: FooTToo

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • olaj a sütéshez
  • lekvár porcukor

Így készítsd el:

  1. Keverd össze egy tálba a lisztet, a darát, a tejet, és a mazsolát. Éjszakára tedd pihenni a hűtőbe.
  2. Másnap keverd hozzá a sót, a cukrokat, a citromhéjat, és a tojások sárgáját. A végén forgasd bele a felvert fehérjéket.
  3. A bekevert tészta felét, egy olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra és fordítsd meg. Sütőlapáttal tépkedd csíkokra.
  4. Majd süsd ki ugyanígy a másik felét is a tésztának. Tálald lekvárral és porcukorral.

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek