Ha könnyen elkészíthető, gyors sütire vágysz, akkor ne keress tovább: a cigányrétes omlós, a túró miatt laktató, és pillanatok alatt elfogy! Ízre olyan, mint a hagyományos rétes, de sokkal kevesebb macerával jár elkészíteni. Ezt a hagyományos süteményt bármilyen alkalomra elkészítheted; mutatjuk a receptet!
Cigányrétes recept
Hozzávalók:
4 db tojás
3 ek porcukor
3 ek búzadara
3 ek finomliszt
0,5 csomag sütőpor
40 dkg tehéntúró
3 dl tejföl vagy natúr joghurt
3 ek olaj
só (tojásonként egy csipet)
vaj, zsemlemorzsa
Elkészítés:
Alaposan verd fel a tojásokat, úgy, hogy legyenek habosak, majd keverd össze a cukorral.
Add hozzá a búzadarát, a lisztet, a sót és a sütőport. Óvatos mozdulatokkal keverd bele a túrót úgy, hogy ne törjön össze.
Egy csészében keverd fel a tejfölt, és öntsd a masszához. Keverj bele három kanál olajat, majd az egészet hagyd állni fél órát, hogy a búzadara megszívja magát.
Vajazz ki egy tepsit, majd szórd be zsemlemorzsával. 180 Celsius-fokos, előmelegített sütőben süsd szép sárgára.