RETRO RÁDIÓ

Isten finom lesz, és nem is szakad szét a palacsinta, ha így készíted el!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 03. 11:30

Nagyon finom, egyszerű és tökéletes palacsintát készíthetsz. Ezt a receptet neked is ismerned kell!

Ki ne szeretné a palacsintát? Lehet édes és sós is, de elkészíteni már nem mindenkinek sikerül tökéletesen. Előfordult már, hogy elszakadt sütés közben a tésztád? Ha szeretnéd, hogy isteni finom és tökéletes legyen a palacsinta akkor ez a tipp neked szól.

Sweet,Pancake,With,Cottage,Cheese
Fotó: Kostenko Olga

Ha klasszikus édes palacsintát készítesz, tegyél a megszokott tésztába kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Egészen biztos, hogy nem szakad szét a tészta! Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 3 tk olaj olaj
  • 2 dl szóda
  • sütéshez olaj

Így készítsd el:

  1. A tojást a cukorral, a pudingporral és a sóval keverd habosra, keverd hozzá a tejet is.
  2. Apránként adagold hozzá a lisztet, és keverd szép simára a tésztát. Öntsd hozzá az olajat és a szódát is és keverd el teljesen.
  3. Forrósítsd fel a palacsintasütőt, ecsettel olajozd meg, és amikor forró, terítheted is bele a tésztát.
  4. Ízlés szerint pudinggal, túróval, lekvárral Nutellával töltsd meg.

Jó étvágyat!

+1 tipp:

Mielőtt kisütöd a tésztát, pihentesd a hűtőben 30 percig.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.