
Nagyanyáink így sütötték télen a palacsintát, isteni finom
Ez az isteni édesség szinte elronthatatlan, és mindenkinek jól fog esni egy hideg téli estén. Ha szeretnél igazán különleges palacsintát készíteni, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet!
Ha még emlékszel ennek a fahéjas-almás finomságnak az ízére gyerekkorodból, akkor feltétlen próbáld ki ezt a receptet! Persze nagyanyáink még sparhelten sütötték, de semmit nem von le az ízélményből, ha gáztűzhelyen készíted. A fahéjas-bundás alma elkészítése egyszerű, gyorsan meg lehet vele lenni, és ebből biztosan nem fog maradni. Télen igazi lélekmelengető édesség, ami belül krémes, kívül édes és ropogós. Mutatjuk a receptet!

Fahéjas-bundás alma
Hozzávalók
- 4 nagyobb alma
- ¼ tk sütőpor
- fél tk fahéj
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 2 ek cukor
- olaj a sütéshez
- cukor és fahéj a forgatáshoz
Elkészítés:
- Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másik tálban a nedveseket. Öntsd össze a két tál tartalmát, és alaposan keverd össze; olyan állaga kell legyen, mint a sűrű palacsintatésztának.
- Hámozd meg az almákat, szedd ki a csutkát, és vágd az almát vékony, kb. fél cm-es szeletekre. Az almaszeleteket mártsd a palacsintatésztába, csepegtesd le a felesleget, majd bő, forró olajban süsd aranybarnára őket (kb. 2-3 perc). Közben időnként fordítsd át őket.
- Tedd szűrőbe vagy papírtörlőre az almaszeleteket, csepegtesd le a felesleges olajat, majd forgasd meg őket fahéjas cukorban. Melegen tálalva a legjobb!






