5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink így sütötték télen a palacsintát, isteni finom

Létrehozva2024. 01. 13. 12:30

Ez az isteni édesség szinte elronthatatlan, és mindenkinek jól fog esni egy hideg téli estén. Ha szeretnél igazán különleges palacsintát készíteni, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet!

Ha még emlékszel ennek a fahéjas-almás finomságnak az ízére gyerekkorodból, akkor feltétlen próbáld ki ezt a receptet! Persze nagyanyáink még sparhelten sütötték, de semmit nem von le az ízélményből, ha gáztűzhelyen készíted. A fahéjas-bundás alma elkészítése egyszerű, gyorsan meg lehet vele lenni, és ebből biztosan nem fog maradni. Télen igazi lélekmelengető édesség, ami belül krémes, kívül édes és ropogós. Mutatjuk a receptet!

Delicious,Fried,Apple,Rings,In,A,Batter
Gyorsan elfogy ez különleges palacsinta! / Fotó: NoirChocolate / Shutterstock

Fahéjas-bundás alma

Hozzávalók

  • 4 nagyobb alma
  • ¼ tk sütőpor
  • fél tk fahéj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor
  • olaj a sütéshez
  • cukor és fahéj a forgatáshoz

Elkészítés:

  • Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másik tálban a nedveseket. Öntsd össze a két tál tartalmát, és alaposan keverd össze; olyan állaga kell legyen, mint a sűrű palacsintatésztának.
  • Hámozd meg az almákat, szedd ki a csutkát, és vágd az almát vékony, kb. fél cm-es szeletekre. Az almaszeleteket mártsd a palacsintatésztába, csepegtesd le a felesleget, majd bő, forró olajban süsd aranybarnára őket (kb. 2-3 perc). Közben időnként fordítsd át őket.
  • Tedd szűrőbe vagy papírtörlőre az almaszeleteket, csepegtesd le a felesleges olajat, majd forgasd meg őket fahéjas cukorban. Melegen tálalva a legjobb!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.