RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink kedvenc receptje: Így készül az igazi császármorzsa

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 01. 09. 12:00

Felejtsd el a menzás császármorzsát, nagyanyáink receptje alapján készült desszert sokkal finomabb! Ha elkészíted, elvarázsolod vele az egész családot. Mutatjuk hogyan.

Te is könnyen elkészítheted a régi, békebeli smarnit, házi lekvárral mennyei lesz, mutatjuk a nagyi kedvenc receptjét! Vágj bele bátran, nagyon egyszerű!

Császármorzsa

Typical,Bavarian,Dessert,-,Called,Kaiserschmarrn,-,Translation:,Cut-up,And
Fotó: FooTToo /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • lekvár, porcukor a tetejére

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a lisztet, a darát, a tejet és a mazsolát. Éjjelre tedd be pihenni a hűtőbe.
  2. Másnap keverd hozzá a sót, a kétféle cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd forgasd bele a felkevert fehérjéket.
  3. A keverék felét, nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra, és fordítsd meg, majd sütőlapáttal tépkedd szét csíkokra.
  4. Süsd ki a másik felét is a tésztának. Lekvárral, porcukorral ízesítve tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.