FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.09.

Nagyanyáink kedvenc receptje: Így készül az igazi császármorzsa

Felejtsd el a menzás császármorzsát, nagyanyáink receptje alapján készült desszert sokkal finomabb! Ha elkészíted, elvarázsolod vele az egész családot. Mutatjuk hogyan.

Szerző Ripost

Te is könnyen elkészítheted a régi, békebeli smarnit, házi lekvárral mennyei lesz, mutatjuk a nagyi kedvenc receptjét! Vágj bele bátran, nagyon egyszerű!

Császármorzsa

Typical,Bavarian,Dessert,-,Called,Kaiserschmarrn,-,Translation:,Cut-up,And
Fotó: FooTToo /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • lekvár, porcukor a tetejére

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a lisztet, a darát, a tejet és a mazsolát. Éjjelre tedd be pihenni a hűtőbe.
  2. Másnap keverd hozzá a sót, a kétféle cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd forgasd bele a felkevert fehérjéket.
  3. A keverék felét, nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra, és fordítsd meg, majd sütőlapáttal tépkedd szét csíkokra.
  4. Süsd ki a másik felét is a tésztának. Lekvárral, porcukorral ízesítve tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek