Nagyanyáink kedvenc receptje: Így készül az igazi császármorzsa
Felejtsd el a menzás császármorzsát, nagyanyáink receptje alapján készült desszert sokkal finomabb! Ha elkészíted, elvarázsolod vele az egész családot. Mutatjuk hogyan.
Te is könnyen elkészítheted a régi, békebeli smarnit, házi lekvárral mennyei lesz, mutatjuk a nagyi kedvenc receptjét! Vágj bele bátran, nagyon egyszerű!
Császármorzsa
Hozzávalók:
2,5 dl liszt
2,5 dl búzadara
5 dl tej
10 dkg mazsola
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
4 db tojás
csipet só
olaj a sütéshez
lekvár, porcukor a tetejére
Így készítsd el:
Keverd össze a lisztet, a darát, a tejet és a mazsolát. Éjjelre tedd be pihenni a hűtőbe.
Másnap keverd hozzá a sót, a kétféle cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját, majd forgasd bele a felkevert fehérjéket.
A keverék felét, nagyméretű, olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra, és fordítsd meg, majd sütőlapáttal tépkedd szét csíkokra.
Süsd ki a másik felét is a tésztának. Lekvárral, porcukorral ízesítve tálalhatod is.