Létrehozva: 2016.05.04.

Hess innen, szénhidrát: Ez a császármorzsa nem dob rád kilókat!

A legtöbb családban a nagyik reszortja a császármorzsa, most viszont elkészült a modern változat, így lett tökéletes ez a finomság. Eltüntettük a klasszikus desszertbõl a szénhidrát nagy részét, így most már nem hizlal! Ennél finomabbat elképzelni sem tudsz!

Hagyományosan lisztből, esetleg búzadarából és jó sok cukorral készül ez a nagyon finom házi csemege, erre jön még a lekvár vagy a szörp -  ha tehát diétázol, jobb, ha rá sem nézel császármorzsára! Ez az új recept viszont legjobb barátod lesz, ha te is imádod ezt a finomságot.

Most viszont itt a diétás császármorzsa, mely szénhidrát csökkentett-lisztből és cukor nélkül, édesítővel készült. De került bele a diétázók csodafegyveréből, az útifűmaghéjból is, úgyhogy ezt a császármorzsát a legnagyobb nyugalommal választhatod desszertnek!

Császármorzsa, ami nem hizlal

Knap Daniella receptje

Tésztához:

  • 55 g Update1 Master mix
  • 5 g útifűmaghéj őrlemény
  • 200 g tej
  • 2 tojás
  • 10 ml Update1 Lovely sweet édesítő
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • vanília őrlemény ízlés szerint
  • Sütéshez:
    kevés vaj

    Tálaláshoz:
    porrá darált Update1 eritrit
    cukor nélkül készült eperlekvár
    friss eper ízlés szerint

    Így készítsd:
    A pontosan kimért mennyiségű master mixet,  és az útifűmaghéjat jól keverd össze. Öntsd a keverékre a tejet, keverd csomómentesre. Mehet a masszához a 2 db tojássárgája, az édesítő, vanília őrlemény és a reszelt citromhéj. Tedd félre, hagyd pihenni. Az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet és kissé megdagad.

    Közben a tojásfehérjét csipetnyi sóval verd kemény habbá. Óvatosan forgasd bele a masszába, így egy habos, könnyed állagú tésztát kapsz.

    Tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyőre tegyél 1 tk. vajat. A tészta 1/3 részét borítsd rá, hagyd, hogy kissé megpiruljon az alja.

    Majd egy fakanállal keverd össze és egy pillanatra húzd le a tűzről. Addig kevergesd, amíg ismét össze nem áll a tészta, ekkor tedd vissza a tűzre és süsd meg mindkét oldalát. Ne ijedj meg, az útifűmaghéj miatt kissé rágógumi állagú ekkor, de készen már nem lesz ilyen.

    Amikor szép aranyszínű, akkor egy lapos fakanállal vágd darabokra így süsd tovább még egy kicsit, hogy pirult morzsalékot kapj. Végezd el ugyanezt a műveletet 2 részletben a maradék tésztával is.

    Miután mindet kisütötted, tányérra szedheted is tányérra, megszórhatod porrá darált édesítővel, cukor hozzáadása nélkül készült szamócadzsemmel tálald. Friss eperrel igazán finom!

    Tipp:
    Ne süsd egyben, mint a hagyományos császármorzsát, mert ez más állagú és úgy nem lesz az igazi!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek