Létrehozva: 2024.06.16.

Ettől a hozzávalótól lesz fejedelmi lakoma a lecsóból

Nincs ennél megosztóbb étel, hiszen mindenki elkészíti nyáron, mégis mindenki máshogy szereti. De melyik az a hozzávaló, ami nélkül nem érdemes megfőzni?

Ritka az a magyar háztartás, ahol legalább egyszer ne készülne a nyár során lecsó – de valószínűleg inkább több tucatszor, hiszen a friss paprika, paradicsom szinte kívánja, hogy lecsó készüljön belőle. Az alapreceptet mindenki ismeri, de utána jönnek az ellentétek a háztartások között: hiszen van, aki natúran szereti, mások pedig alaposan fel akarják turbózni. Abban azonban mindenki egyetért, hogy egy csipet fokhagyma mindenképpen kell bele. Egy online fórumon rengeteg vélemény született azzal kapcsolatban, hogy mitől lesz az igazi a lecsó: a legnépszerűbb összetevő a finom házi kolbász lett, de sokan írták a tojást, a rizst, a füstölt szalonnát sőt, a cukkinit is. Hoztunk három receptet, amiket érdemes kipróbálni, ha valami újdonságra vágysz!

Close,Up,Of,A,Typical,Hungarian,Homemade,Lecso,(lecsó),From
Szinte a végtelenségig variálható a lecsó Fotó: csikiphoto /  Shutterstock

Jó sok kolbásszal

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1 szál házi parasztkolbász
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db paradicsom
  • 1 kg paprika
  • füstölt szalonna
  • só, bors

Elkészítés:

  • Olvaszd ki a kockákra vágott szalonna zsírját, a megsült szalonnát vedd ki, majd a zsiradékon pirítsd üvegesre a kockákra vágott hagymát. Közben add hozzá a reszelt fokhagymát, majd mehet rá a felszeletelt paprika is. Sózd, borsozd, párold meg fedő alatt, majd add hozzá a hámozott, negyedekre vágott paradicsomot és a karikákra vágott kolbászt is.
  • Önts 2 dl forró vizet a lecsóra, és húsz perc alatt főzd készre. A végén keverd hozzá a sült szalonnakockákat is.

 

Cukkínivel

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 50 dkg paprika
  • 25 dkg cukkini
  • 1 ek pirospaprika
  • olaj

Elkészítés:

  • Párold meg a kockákra vágott hagymát egy kevés olajon, add hozzá a karikákra vágott paprikát, a darabolt cukkinit és a felkockázott paradicsomot. Sózd, párold húsz percig, majd hintsd meg a pirospaprikával. Friss kenyérrel tálalva az igazi!

 

Sok-sok tojással

Hozzávalók:

  • 1 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 db tojás
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

  • Hevítsd fel a zsiradékot közepes lángon, add hozzá a karikákra vágott hagymát, sózd meg, hagyd, hogy kicsit összeessen. Add hozzá a karikákra vágott paprikákat, és alacsony lángon, lefedve párold tíz percig.
  • Ha megpuhult a paprika, fűszerezd a pirospaprikával, alaposan keverd el, majd add hozzá a cikkelyekre vágott paradicsomot.
  • Míg a paradicsom megfő, törd fel a tojásokat, és jó alaposan verd fel őket. Vékony sugárban, lassan, folyamatos kevergetés mellett öntsd a lecsóhoz. Ha összeállt, már tálalhatod is.

 

origo.hu

Bikiniben mutatta meg hatalmas melleit a Farm VIP szereplője - fotók

ripost.hu

Akikért hiába teszel meg bármit: ez a 4 csillagjegy a leghálátlanabb mind közül

borsonline.hu

Megszakad a szív: Ez történt Tompos Kátya sírjával – Fotó

mandiner.hu

Minden határt átlépnek az ukránok: így írnak Magyarországról a botrányos üzenet után

metropol.hu

Kitálalt az egyik anyuka: zokogva mentek haza a gyerekek Tóth Gabi táborából

mandiner.hu

Nem fogja elhinni, kicsoda Magyar Péter alelnöktársának édesapja!

ripost.hu

Érthető módon nem ment be ma dolgozni, gyászol Bochkor Gábor

travelo.hu

Ez az egyik legolcsóbb nyaralás célpont Európában, ahol tenger és hegyek is várnak

ripost.hu

Megérkezett az Oroszlán hava: 3 csillagjegynek tele lesz a pénztárcája

ripost.hu

"Amikor ideköltöztem..." – Csuti kedvese lerántotta a leplet Kulcsár Edina titkáról

ripost.hu

Ez gyorsan ment, Szoboszlai Dominik máris lenyűgözte edzőjét

ripost.hu

Így eszik az indiánok a sárgadinnyét: próbáld ki, hihetetlen lesz a hatás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét

FAZÉK

Így készül a török lecsó, kóstold meg te is

FAZÉK

Tedd az uborkát a mosogatógépbe és nem bánod meg

FAZÉK

Mit csinálj a cukkinivel, ha ontja a kert? Mutatjuk!

FAZÉK

Megégett a pirospaprika a bográcsban? Így mentsd meg a pörköltet

FAZÉK

Túró Rudi torta, ettől mindenki dob egy hátast

FAZÉK

Így eszik az indiánok a sárgadinnyét: próbáld ki, hihetetlen lesz a hatás

FAZÉK

Ne hagyd abba a rázogatást: így készül a hideg olasz krémkávé