POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.17.

Magyar Péter fizikai erőszakkal fenyegetőzik

"Nem leszünk békések!"

A szavakban megbékélést hirdető Magyar Péter nyíltan megfenyegette a politikai ellenfeleit az egyik vidéki fórumán, ahol azt mondta, június 8-án a Hősök terén nem lesznek annyira békések, azt a tömeget nem lehet majd megállítani. A Tisza Párt alelnöke rendszeresen hergeli a híveit, a rendezvényeiken nemegyszer a tettlegesség határáig fokozott lincshangulat alakult ki a jelen lévő újságírók ellen. Mindez azért is veszélyes, mert Szlovákiában a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet elkövetőjét is a politikai ellenszenvből kialakult vak gyűlölet vezérelte-írta a Magyar Nemzet.

 

null

A magyar közéletben eddig, marginális esetektől eltekintve, nem volt jellemző a verbális vagy fizikai erőszak alkalmazása, de az utóbbi hetekben egyre inkább elszabadultak az indulatok az ellenzéki oldalon. 

Ennek a veszélyes folyamatnak a forrása Magyar Péter és az ő szimpatizáns tábora, akik már nyíltan fenyegetik a politikai ellenfeleket vagy éppen újságírókat. 

A szlovák miniszterelnök elleni gyilkossági kísérlet után a közösségi médiát elárasztották azok a kommentelők, akik a Robert Fico elleni merénylet kapcsán kívánatosnak nevezték, hogy hasonló módon bánjanak el a magyar kormányfővel is. 

A leginkább „vérgőzös” kommentelők Magyar Péter hívei között találhatók, ami annak fényében nem is meglepő, hogy az ismeretlenség homályából néhány hónapja előbukkant újdonsült politikus maga is ismert a volt feleségével, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel szembeni erőszakos viselkedéséről, illetve rendszeresen fenyegetőzik az utcai fórumain és hergeli a híveit. 

A napokban Újfehértón tartott kampánygyűlést, ahol ismét előállt azzal a képtelen és többszörösen megcáfolt teóriával, hogy a titkosszolgálatok blokkolják az internetelérést a rendezvényein. Néhány perces erről szóló monológjában fokozatosan belelovalta magát a saját összeesküvés-elméletébe és a végén arra jutott, hogy a „hatalom emberei joggal rettegnek tőlük”. 

Majd fenyegetően azt mondta: „Eddig rettentő békések voltunk, de ígérem, hogyha ezt folytatják, akkor 2024. június 8-án nem leszünk annyira békések Budapesten a Hősök terén, és nem pár százan leszünk, hanem sok százezren, lehet, hogy milliónyian, és ott nem fogják tudni megállítani azt a tömeget.”

Ez a fajta nyílt fenyegetőzés és burkoltam erőszakra buzdítás nem állt távol eddig sem Magyartól, már a korábbi tüntetésein is előfordultak hasonló esetek. Emlékezetes, amikor az egyik budapesti tüntetésén a Hír TV riportét lincshangulatban vette körül a tömeg és Futó Boglárkát a rendőröknek kellett kimenteniük a kritikus helyzetből. Magyar itt és más hasonló alkalmakkor, ha meglátja a jobboldali újságírókat, televíziós stábokat, mindig bemondja a mikrofonba, hogy „megérkeztek a propagandisták”, és néhány mondattal feltüzeli a híveit, majd amikor már érzi, hogy akár fizikai erőszak is történhet, álszent módon megkéri őket, hogy ne bántsák, hagyják dolgozni a sajtó munkatársait. 

Ugyancsak emlékezetes volt, amikor a napokban Putnokon a templomból távozó helyieket, köztük a helyi polgármestert kezdte gyalázni az éppen utcafórumot tartó Magyar. A település vezetőjének egy korábbi megszólalásából kiragadott mondatot idézve kezdte provokálni Tamás Barnabást:

Remélem, újraszentelik majd ezt a templomot, szégyelljék magukat. Ki való a guillotine alá, polgármester úr? Mutasson rá, most legyen bátor! 

– kiabálta Magyar Péter. 

 

A szomszédos Szlovákiában két napja történt döbbenetes merénylet kiváltó oka szintén az a fajta határtalan és gátlástalan indulatkeltés, hergelés volt, ami a fent idézett esetek ismeretében Magyarországon is kezd elterjedni. 

Nem véletlen, hogy Magyar egyik támogatói oldalán, a Talpra Külföldön Élő Magyarok nevű Facebook-csoportban a Robert Fico elleni gyilkossági kísérlet után az egyik kommentelő – Bajusz József néven – azzal „viccelődött”, hogy már behűtötte a pezsgőt, mert azt hitte, hogy Orbán Viktort lőtték le. 

A Momentum vezető politikusai, Donáth Anna és Cseh Katalin bejegyzései alatt is hemzsegnek a merényletet helyeslő kommentek, amiket a két EP-képviselő nem moderál, nem is próbálja mérsékletre inteni a híveit. 

origo.hu

Bemutatjuk a világ leggazdagabb örököseit

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

borsonline.hu

Mutatjuk a fotót az esküvőről: Nádai Anikó gyönyörű volt

magyarnemzet.hu

Szoboszlai kemény kritikát kapott, a Liverpool új edzőjét, Arne Slotot is említik

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

vg.hu

Bejött a kínai válaszcsapás: a spanyolok már inkább kimaradnának a kereskedelmi háborúból

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

travelo.hu

Halálos veszély leselkedhet ránk a Balatonban

ripost.hu

Kiderült Marco Rossi félelmetes elgondolása: vadállatként készül a válogatott a németek ellen

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

A Kreml szerint a NATO folyamatosan növeli a feszültséget

POLITIK

Zűrzavar Budapesten, Karácsony össze-vissza kavar

POLITIK

Európában erősödtek a népakaratot megjelenítő pártok

POLITIK

Csak színjáték volt a svájci békekonferencia?