Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
NA NE!

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.07.26.

Ennyi időnk van hátra Newton szerint: bő 300 éve tudjuk, mikor jön el a világvége

A gravitáció felfedezője korát meghaladva vetette papírra jövendölését.

Újabb nap, újabb jóslat arról, mikor lesz vége mindennek. Eddig szerencsére minden előre, dátumra megmondott armageddon elkerült minket. Most azonban egy olyan ember közölt valami hátborzongatót, aki azért tett már le egyet s mást az asztalra, hiszen felfedezte a gravitációt: Sir Isaac Newton. A világ egyik legbrilliánsabb elméje ugyanis évszázadokkal ezelőtt közölte: a világunk nagyban meg fog változni.

apokalipszis, világvége
Newton felfedte a világvége időpontját  Fotó: pexels

Először a 18. század elejére, 1704-re kell visszamennünk, hogy pontosan megértsük a dolgokat! Newton már tintát ragadott és papírra vetette a civilizáció sorsát. Így fogalmazott:

A három királyokat követően  2060-ban lesz mindennek a vége. Talán később, de előbb biztos nem.

Azaz Newton jóslata szerint 36 év múlva jön el a világ vége. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mit is értett ezalatt! Mivel keresztény volt, a bibliai Ószövetséget, ezen belül is Dániel könyvét vette alapul. Itt említik először az apokalipszist, amelyben Jézus újra leszáll közénk, és feléget mindent, ami a keresztényégben kárt tett. Ennek az eseménynek az eljöveteléről beszél Newton a 2060-as dátummal, azaz nem a klasszikus értelemben vett világégést vizionál, sokkal inkább egy új világ kezdetét – írja a UNILAD.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek