KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.26.

35 évesen rákban hunyt el Luca, a hős rendőr

2016. decemberében vált ismerté, amikor Milánóban lelőtte a Németországból menekülő terroristát.

Anis Amri 2016. decemberében, nemsokkal karácsony előtt követett el egy kamionnal terrortámadást Berlinben. Négy nappal később a milánói pályaudvar közelében lőtte le őt Luca Scatá rendőrtiszt, akit pillanatok alatt hősként kezdtek kezelni az emberek. Milánó polgármestere a napokban jelentette be, hogy a 35 éves Luca hosszan tartó betegség után hunyt el, az olasz sajtóban megjelent hírek szerint daganatos beteg volt. 

New Year's Eve in Berlin
A 2016-os berlini terrortámadás során 12 ember vesztette életét / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Mély szomorúsággal tudatom, hogy Luca Scatà, a Sesto San Giovanni rendőrőrs tisztje elhunyt. Ő volt az, aki bátran megállította a berlini terroristát, Anis Amrit 2016-ban

- jelentette be a város első embere. A legolvasottabb német napilap, a Bild emlékeztet, hogy Amri mészárlást hajtott végre a berlini karácsonyi vásáron, tizenkét embert megölt és több mint 50-et megsebesített. A támadást követően Olaszországba menekülő iszlamistával Scatá és kollégája végzett. 

Scatà később a következőképpen emlékezett vissza arra az estére, amikor végzett a terroristával: nem sokkal hajnali 3 óra után vették észre az olasz rendőrök Amrit a Május 1. téren. A buszpályaudvar előtti nagy tér teljesen kihalt volt, csupán Amri sétálgatott ott egyedül. Egy nagy hátitáska volt nála, és több nadrágot viselt egymáson, mint egy hajléktalan, aki így védekezik a hideg ellen.

A férfi gyanúsnak tűnt Scatának és kollégájának, a két rendőr meg is indult felé. "Állj, állj!" Amri először nem reagált, majd sértegeti kezdte a rendőröket. Az egyenruhások követelték a személyazonosító okmányait – amit Amri nem akart felmutatni. 

A terrorista ezt követően hirtelen a hátizsákjába nyúlt, és pisztolyt rántott elő. Amri megsebesítette Movio vállát, de Scatà azonnal lelőtte. Scatát később kitüntették bátorságáért.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek