POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.21.

Kétszázmilliót és lakást kapott Niedermüller csókosa

Ismét jelentkezett a Budapesti Prókátor.

Ismét jelentkezett a rejtélyes ügyvéd, aki ezúttal egy mesébe illő gazdagodásra hívta fel a Magyar Nemzet  figyelmét. A történet főszereplője a 2020-ban alakult kis cég, amely a következő évben már közel 200 milliós megbízást kapott az erzsébetvárosi önkormányzattól – állítja a Budapesti Prókátor, aki szerint a vállalkozás immár százmilliós vagyonnal rendelkező tulajdonos-ügyvezetője mindeközben szociális bérlakásban él a kerületben Niedermüller Péter DK-s polgármester jóvoltából.

 

NIEDERMÜLLER Péter

Budapest, 2024. április 20. Niedermüller Péter a DK erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, jelenlegi polgármester a választási kampány kezdõnapján tartott sajtótájékoztatón a Garay téren 2024. április 20-án. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter

A Facebookon letiltott Budapesti Prókátor ismét e-mailben kereste meg a szerkesztőséget: ezúttal egy „szerencsés” vállalkozó esetére hívta fel a figyelmet. Az anonimitásához ragaszkodó állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd szerint a Hot-Home TTA Kft.-vel 2021-ben kötött szerződést a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerület közel 200 millió forint értékben, amiből 120 millió volt a nyereség. 

A cég tulajdonosa azonban egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában.

A lap igyekezett utána nézni ezeknek az információknak. Az bizonyos, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjának „Üvegzseb” menüpontjában, ahol a kerület nagy összegű szerződései lelhetők fel, nincs szó a Hot-Home TTA Kft.-vel kötött bármilyen megbízásról. A szerződéseket felsoroló táblázatban rákerestünk a cégnéven kívül a tulajdonos nevére vagy a címére, de egyetlen találatunk sem volt.

Vagyis, ha a Niedermüller Péter vezette kerület valóban szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft.-vel, azt igyekszik eltitkolni. 

Az önkormányzat által a 2021-ben eladott ingatlanok listájával szintén nem jártunk szerencsével: a legtöbb régi szerződés 2020-ból és 2021-ből elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet.  

A szóban forgó vállalkozás egy esztendővel a megbízás előtt, 2020-ban jött létre, fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. 

 

A cég az első évben kétmillió forintnyi nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig közel mínusz kétmillió forint lett. 2021-ben azonban látszólag megütötte a főnyereményt: az értékesítés nettó árbevétele 192 millió forint lett, míg az adózott eredménye 118 millió forint. 

Ez az értékesítést tekintve 9600 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. A cég 2022-re látszólag visszatért a normál kerékvágásba: kilencmilliós árbevétel mellett 5,6 milliós adózott eredménnyel büszkélkedhetett.

A Budapesti Prókátor szerint a hirtelen jött mesés gazdagodást az is árnyalja, hogy a cég tulajdonosa, Tari Tünde az önkormányzat szociális bérlakásában lakik a Dohány utcában. – Ez védhetetlen – írta lapunknak felháborodva az állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd.

A Budapesti Prókátor eddig több korrupciógyanús ügyet leplezett le Erzsébetvárosban. Kiderült például, hogy a DK-s Niedermüller Péter több millió forintos megbízást adott a veje. 

Horn Gábor által vezetett Republikon Intézetnek. Emellett a Republikon ügyvezető igazgatójának, Hann Péternek a korábbi munkahelye, a Weber und Mill Kft. 40 millió forintos megbízást kapott a kerülettől 2020 és 2023 között.  

Az is kiderült, hogy a ciklus elején áramlopási botrányba került gyurcsányista Borka-Szász Tamás felesége több erzsébetvárosi önkormányzati ingatlant is vásárolt. Nagypál Anikó, aki egyébként az V. kerületben DK-s önkormányzati képviselő, a 2021 végén és 2022-ben nyílt pályázaton megszerzett ingatlanokon néhány hónapon belül túladott és vélhetően busás hasznot tett zsebre az ügyletből.  

A DK-s erzsébetvárosi önkormányzat két lakást is eladott a szintén Gyurcsány-párti Nagypál Anikónak. A hölgy annak a Borka-Szász Tamásnak a felesége, aki egy áramlopási botrány miatt volt kénytelen távozni a VII. kerület képviselő-testületéből. A szóban forgó ingatlanokat néhány hónap múltán nagy haszonnal továbbértékesítették. A botrányos ügyre ismét a Budapesti Prókátor hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét. A magát ügyvédnek mondó személy korábban leleplezte, hogy Niedermüller Péter DK-s polgármester a veje érdekeltségeivel szerződött több tíz millió forintra.

 

Forrás: Képernyőkép

 

Miután a Facebook letiltotta az erzsébetvárosi korrupciógyanús ügyeket nyilvánosságra hozó Budapesti Prókátor oldalát, a magát helyi ügyvédnek mondó személy e-mailben kereste meg lapunkat egy újabb üggyel.

Lakás a DK-s képviselőnek

 – Emlékeznek még az áramlopási ügybe keveredett, hírhedt DK-s képviselőre, Borka-Szász Tamásra? Az ő felesége Nagypál Anikó, aki mellesleg az V. kerületben DK-s képviselő, és aki két lakást is vett az Erzsébetvárosi Önkormányzattól. Nem sokkal később mindkét ingatlantól megvált, feltételezhetően nem kis haszonnal. Mégis hogyan fordulhat elő ilyesmi Erzsébetvárosban? – írta lapunknak a Budapesti Prókátor.

 Az anonimitását fenntartó személy két tulajdoni lapot is mellékelt üzenetéhez, amelyeket a Magyar Nemzet is megtalált a Földhivatal online nyilvántartásában.

Hamar túladtak a lakásokon

Az egyik szóban forgó lakás az erzsébetvárosi Akácfa utca 45. szám alatt található, egyszobás és 26 négyzetméteres. Az ingatlan a rendszerváltáskor került az önkormányzat tulajdonába egészen 2022 januárjának elejéig, amikor is megvette Nagypál Anikó, majd két hónappal később, 2022 márciusában el is adta azt egy magánszemélynek.

A másik lakás a Hernád utca 26. szám alatt található társasházban volt, az ingatlan másfél szobás és 37 négyzetméteres. Nagypál Anikó ezt az ingatlant 2021 decemberében vásárolta meg, majd 2022 júniusában adta el. A vásárló szintén egy magánszemély volt.

A Magyar Nemzet nem talált arra vonatkozó adatot, hogy a vásárlók és Nagypál Anikó bármilyen személyes kapcsolatban álltak volna a múltban, így valószínűleg a DK-s politikus nyilvánosan meghirdette az ingatlanokat, majd vélhetően busás haszonnal túladott rajtuk.

Nagypál Anikó a birtokunkban levő dokumentumok alapján egy nyilvánosan meghirdetett pályázaton adta be ajánlatait a lakásokra, és az adott ingatlanok kapcsán az övé volt a legmagasabb megajánlott összeg. Az ingatlanok kikiáltási árát értékbecslő határozta meg. Az ajánlatokat zárt borítékban kellett benyújtani, amelyeket az adott önkormányzati bizottság nyitott ki, majd eredményt hirdettek.

Borka-Szász és Nagypál

Borka-Szász Tamás közgazdász, közbeszerzési tanácsadó és egykori önkormányzati képviselő. 2006-ban és 2010-ben Csepelen, majd 2019-ben Erzsébetvárosban választották meg. Politikai pályafutása 2020 őszén ért véget, amikor a rendőrség áramlopás miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzat épületében, ahol a gyanú szerint Borka-Szász kriptovaluta-bányászatra használta az áramot. Végül azonban megszüntették az ellene indított eljárásokat. A DK nem hagyta magára a politikust: az elmúlt években Ferencvárosban tűnt fel, miután pénzügyi vezetőnek nevezték ki a kerület köztisztaságáért felelős cégnél.

Nagypál Anikó Borka-Szász Tamás felesége, a Demokratikus Koalíciónál kommunikációs munkatársként dolgozott, 2019-től pedig önkormányzati képviselő az V. kerületben. De tulajdonos és ügyvezető a korábban Borka-Szász Tamás által alapított Galeton Kft.-ben. Nagypál Anikó tipikus DK-s politikusnak számít: a Facebook-oldalán közzétett írások alapján kirázza a hideg a „fehér, keresztény, heteroszexuális férfiaktól”, nem értett egyet a gyermekvédelmi törvénnyel és lenézi a vidékieket, akik számára olyanok, mint a „szurikáták”. 

Sorjáznak a korrupciós ügyek Erzsébetvárosban

A Budapesti Prókátor néven ismertté vált ügyvéd az utóbbi időben több Erzsébetvárost érintő, Niedermüller Péter polgármester és veje, Horn Gábor köreinek üzleti összefonódását taglaló posztot tett közzé, majd nem sokkal ezután letiltották az oldalát. 

Mint ismert, 2021 szeptemberében Erzsébetváros Önkormányzata bruttó 6,2 millió forintos vállalkozási szerződést kötött a Republikon Intézet Kutató és Tanácsadó Kft.-vel. A tárgy két részmintából álló közvélemény-kutatás elvégzése volt.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Niedermüller Péter, a volt SZDSZ-es államtitkár, saját veje üzleti köreit látta el megbízásokkal az elmúlt években. Az Erzsébetváros által megbízott, Weber und Mill Kft. nevű céget 2011 és 2019 között Hann Péter vezette, aki a Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet ügyvezetője. A megbízások összértéke meghaladta a negyvenmillió forintot.

 

origo.hu

A magyar válogatott cserecsatára lett az internet szupersztárja - fotók, videók!

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

metropol.hu

Szoboszlai Dominik exe és barátnője háborúzik?

hirtv.hu

Bravúros pontszerzésre van szükség a németek elleni meccsen

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

mandiner.hu

Ausztria és Szlovákia az utolsó pillanatban meggondolta magát – de Magyarország nem maradt egyedül

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Megbízhatsz bennük: ennek a négy csillagjegynek a legtisztábbak a szándékai

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

700 ezer orosz katona az ukrán fronton

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról

POLITIK

Putyin komoly segítséget ígért Észak Koreának