Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.20.

Kiszámoltuk: 2500 forintból kihozható egy családnak a lecsó

Az Árfigyelő segítségével jártunk utána, hogy mennyiből hozható ki egy finom lecsó egy négytagú család részére.

Ha olyan ételt keresünk, ami igazán közkedvelt a magyarok körében és viszonylag gyorsan, továbbá egyszerűen elkészíthető, akkor a lecsó biztosan az élre kívánkozik. Az író, Fehér Béla megfogalmazása szerint „a lecsó a magyar gasztronómia mezítlábas gyalogosa.” Az Árfigyelő segítségével jártunk utána annak, hogy a hozzávalókat összeszedve mennyi pénzből hozható ki egy négytagú család részére egy finom lecsó. Úgy döntöttünk, hogy kicsit cifrázzuk is a menüt, vagyis tojásos lecsót készítünk, egy kis virslivel megbolondítva. Induljon a bevásárlás!

árfigyelő lecsó
Megnéztük az Árfigyelő segítségével, hogy hol tudjuk beszerezni a legkedvezőbb áron a lecsó összetevőit Fotó: KALLUS GYORGY

Étolaj valószínűleg minden háztartásban akad otthon, de ha mégsem, akkor a legolcsóbban 519 forintért tudunk beszerezni egy litert. Ennyinél kezdődnek ugyanis a finomított napraforgó-étolaj árak a Tescóban, a Sparban, a Lidlben és a Pennyben is.

Ha megvan az olaj, akkor szükségünk lesz még vöröshagymára, amiből egy négytagú család számára szükséges lecsóhoz fél kilóval kalkuláltunk, bár van, aki kevesebbet tesz bele. A vöröshagyma kilója most messze az Auchanban éri meg a legjobban, ahol mindössze 198 forintot kérnek el érte. Mivel nekünk fél kilóra van szükségünk, 99 forinttal számoltunk. Csak összehasonlításképpen: a Sparban, az Aldiban, a Lidlben és a Pennyben is 360 forintot kell most fizetni a vöröshagyma kilójáért.

Jöhet a paradicsom, mi pedig mehetünk érte a Tescóba, ahol a legkedvezőbb áron kínálják: 345 forintért kilóját. Ha nincs lehetőségünk Tescóban beszerezni a paradicsomot, akkor a Lidlben 365 forintért, a Sparban 389 forintért, az Auchanban pedig 398 forintért vehetjük meg kilóját.

A lecsónkhoz a zöldpaprikát a Lidlben kapjuk a legolcsóbban: az Árfigyelő szerint kilogrammonként 539 forintos áron. Ebből 2 kilót számítottunk, tehát 1080 forintot veszünk ki a zsebünkből. A Tescóban 589, az Auchanban 665, az Aldiban 699, míg a Pennyben 799 forintot kérnek a paprikáért kilónként.

Ezzel a lecsó alapja meg is van, de ahogyan azt fentebb említettük, mi megadjuk a módját és virslit, valamint tojást is adunk hozzá. Virsliből 0,5 kg kell a négy személyre elegendő adaghoz. Ez a kiszerelés az Auchan üzleteiben már 629 forintos áron elérhető. A Lidlben 639 forintot kell fizetni fél kiló virsliért, csakúgy mint a Sparban, a Pennyben és az Aldiban.

Jöhet a tojás amiből négy személyre 4 darabot számoltunk. Az Árfigyelőn a 10 darabos friss tojást a Sparban találjuk meg a legkedvezőbb áron, 429 forintért kínálják, így a 43 forintos darabonkénti árral számolva ez 172 forintunkba kerül. A Tescóban, valamint az Auchanban és a Lidlben 459 forintba kerül a 10 darabos friss tojás.

Endrei_lecsokeveres lecsó
Az Árfigyelő segítségével mintegy 2500 forintból megfőzhető egy finom lecsó a négytagú család részére Fotó: Habik Csaba

Ezzel már rotyoghat is a tűzhelyen a virslis-tojásos lecsónk, amivel 4 ember simán jóllakik ebédre vagy vacsorára. A számításaink szerint - az olajat leszámítva - pontosan 2.325 forintot költöttünk, az Árfigyelő segítségével. Vagyis még ha hozzávesszük az otthon meglévő, elhasznált olaj és fűszerek árát, akkor is alatta maradunk a 2500 forintos árnak. Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek