Minden nyáron elérkezik a pillanat, amikor a paprika és a paradicsom már megfizethető áron kapható, és olyankor tuti beindul a lecsószezon. Rengetegen szeretik és többféle módon készítik. Vegáknak a hús nélküli változata dukál, esetleg cukkinivel felturbózva, de mivel bolondíthatják meg a húsevők ezt az isteni ételt? Íme három szuper recept!
1. Sült kolbászos lecsó
Hozzávalók:
2 szál kolbász
1 ek sertészsír
2 fej vöröshagyma
1,5 kg paprika
50 dkg paradicsom
só, bors
Így készítsd el:
Vágd fel karikákra a kolbászt, és zsíron süsd meg. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékban párold üvegesre. Add hozzá az összevágott paprikát, sózd borsozd, és fedd le, majd 20 percig főzd.
Forrázd le a paradicsomot, a héját húzd le, majd négyfelé vágva add hozzá a paprikához. 15 perc alatt készre is fő, majd add hozzá a kolbászokat. Friss kenyérrel isteni lesz!
Jó étvágyat!
2. Cigánylecsó
Hozzávalók:
4 db hagyma
4 db tévépaprika
3 db erős paprika
4 db paradicsom
1 közepes fej fehér káposzta
10 dkg füstölt szalonna
1 kisebb csirkemellfilé/ vagy csirkecomb, csirkeszárny
2 ek pirospaprika
olaj
víz
só ,bors
Így készítsd el:
Szeleteld fel a megtisztított zöldségeket, a húst vágd fel közepes méretű kockákra, a szalonnát minél kisebbre.
Magas falú edényben pirítsd le saját zsírján a szalonnát, majd keverd hozzá a felszeletelt hagymát. Ha kell egy kevés olaj, tegyél hozzá. Pár perc múlva rakd rá a kockákra vágott csirkemellet, pirítsd meg fehéredésig.
Jöhet a paprika, paradicsom és a káposzta is a húshoz, majd szórj rá pirospaprikát, sót és borsot ízlés szerint. Önts alá egy kevés vizet.
Közepes lángon, gyakori keverés mellett főzd, míg a hús megpuhul. Így lesz a lecsó sűrű és szaftos.