
Ezekkel a húsokkal mennyei a lecsó
Paprika, paradicsom és hagyma a lecsó hagyományos alapja, de milyen húsokkal lehet megbolondítani?
Minden nyáron elérkezik a pillanat, amikor a paprika és a paradicsom már megfizethető áron kapható, és olyankor tuti beindul a lecsószezon. Rengetegen szeretik és többféle módon készítik. Vegáknak a hús nélküli változata dukál, esetleg cukkinivel felturbózva, de mivel bolondíthatják meg a húsevők ezt az isteni ételt? Íme három szuper recept!
1. Sült kolbászos lecsó

Hozzávalók:
- 2 szál kolbász
- 1 ek sertészsír
- 2 fej vöröshagyma
- 1,5 kg paprika
- 50 dkg paradicsom
- só, bors
Így készítsd el:
Vágd fel karikákra a kolbászt, és zsíron süsd meg. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékban párold üvegesre. Add hozzá az összevágott paprikát, sózd borsozd, és fedd le, majd 20 percig főzd.
Forrázd le a paradicsomot, a héját húzd le, majd négyfelé vágva add hozzá a paprikához. 15 perc alatt készre is fő, majd add hozzá a kolbászokat. Friss kenyérrel isteni lesz!
Jó étvágyat!
2. Cigánylecsó
Hozzávalók:
- 4 db hagyma
- 4 db tévépaprika
- 3 db erős paprika
- 4 db paradicsom
- 1 közepes fej fehér káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kisebb csirkemellfilé/ vagy csirkecomb, csirkeszárny
- 2 ek pirospaprika
- olaj
- víz
- só ,bors
Így készítsd el:
- Szeleteld fel a megtisztított zöldségeket, a húst vágd fel közepes méretű kockákra, a szalonnát minél kisebbre.
- Magas falú edényben pirítsd le saját zsírján a szalonnát, majd keverd hozzá a felszeletelt hagymát. Ha kell egy kevés olaj, tegyél hozzá. Pár perc múlva rakd rá a kockákra vágott csirkemellet, pirítsd meg fehéredésig.
- Jöhet a paprika, paradicsom és a káposzta is a húshoz, majd szórj rá pirospaprikát, sót és borsot ízlés szerint. Önts alá egy kevés vizet.
- Közepes lángon, gyakori keverés mellett főzd, míg a hús megpuhul. Így lesz a lecsó sűrű és szaftos.
- Friss kenyérrel, vagy aranybarna ropogós bodaggal (cigány lapos kenyérrel) tálalhatod is!
Jó étvágyat!
3. Sertéshúsos lecsó
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 30 dkg sertéscomb
- só, bors
- 1 kg zöldpaprika
- 40 dkg paradicsom
- olaj
Így készítsd el:
- Egy nagyobb vöröshagymát apríts fel, kevés olajon pirítsd meg, majd az apróra vágott sertéscombot tedd rá. Sózd, borsozd.
- Amint megdinsztelődött a hús, add hozzá a karikára vágott paprikát és az apróra vágott paradicsomot. Lefedve, időnként megkeverve, főzd meg.
Jó étvágyat!






