RETRO RÁDIÓ

Ezekkel a húsokkal mennyei a lecsó

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 07. 13. 11:00

Paprika, paradicsom és hagyma a lecsó hagyományos alapja, de milyen húsokkal lehet megbolondítani?

Minden nyáron elérkezik a pillanat, amikor a paprika és a paradicsom már megfizethető áron kapható, és olyankor tuti beindul a lecsószezon. Rengetegen szeretik és többféle módon készítik. Vegáknak a hús nélküli változata dukál, esetleg cukkinivel felturbózva, de mivel bolondíthatják meg a húsevők ezt az isteni ételt? Íme három szuper recept!

1. Sült kolbászos lecsó

Traditional,Hungarian,Letcho,(lecsó),With,Sausage
Fotó: Peter Csakvari / shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 szál kolbász
  • 1 ek sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 kg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • só, bors

Így készítsd el:

Vágd fel karikákra a kolbászt, és zsíron süsd meg. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékban párold üvegesre. Add hozzá az összevágott paprikát, sózd borsozd, és fedd le, majd 20 percig főzd.

Forrázd le a paradicsomot, a héját húzd le, majd négyfelé vágva add hozzá a paprikához. 15 perc alatt készre is fő, majd add hozzá a kolbászokat. Friss kenyérrel isteni lesz!

Jó étvágyat!

 

2. Cigánylecsó

Hozzávalók:

  • 4 db hagyma
  • 4 db tévépaprika
  • 3 db erős paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb csirkemellfilé/ vagy csirkecomb, csirkeszárny
  • 2 ek pirospaprika
  • olaj
  • víz
  • só ,bors

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a megtisztított zöldségeket, a húst vágd fel közepes méretű kockákra, a szalonnát minél kisebbre.
  2. Magas falú edényben pirítsd le saját zsírján a szalonnát, majd keverd hozzá a felszeletelt hagymát. Ha kell egy kevés olaj, tegyél hozzá. Pár perc múlva rakd rá a kockákra vágott csirkemellet, pirítsd meg fehéredésig. 
  3. Jöhet a paprika, paradicsom és a káposzta is a húshoz, majd szórj rá pirospaprikát, sót és borsot ízlés szerint. Önts alá egy kevés vizet.
  4. Közepes lángon, gyakori keverés mellett főzd, míg a hús megpuhul. Így lesz a lecsó sűrű és szaftos. 
  5. Friss kenyérrel, vagy aranybarna ropogós bodaggal (cigány lapos kenyérrel) tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

3. Sertéshúsos lecsó

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg sertéscomb
  • só, bors
  • 1 kg zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Egy nagyobb vöröshagymát apríts fel, kevés olajon pirítsd meg, majd az apróra vágott sertéscombot tedd rá. Sózd, borsozd.
  2. Amint megdinsztelődött a hús, add hozzá a karikára vágott paprikát és az apróra vágott paradicsomot. Lefedve, időnként megkeverve, főzd meg.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.