"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2023.07.13.

Ezekkel a húsokkal mennyei a lecsó

Paprika, paradicsom és hagyma a lecsó hagyományos alapja, de milyen húsokkal lehet megbolondítani?

Szerző Sors Edina

Minden nyáron elérkezik a pillanat, amikor a paprika és a paradicsom már megfizethető áron kapható, és olyankor tuti beindul a lecsószezon. Rengetegen szeretik és többféle módon készítik. Vegáknak a hús nélküli változata dukál, esetleg cukkinivel felturbózva, de mivel bolondíthatják meg a húsevők ezt az isteni ételt? Íme három szuper recept!

1. Sült kolbászos lecsó

Traditional,Hungarian,Letcho,(lecsó),With,Sausage
Fotó: Peter Csakvari / shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 szál kolbász
  • 1 ek sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 kg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • só, bors

Így készítsd el:

Vágd fel karikákra a kolbászt, és zsíron süsd meg. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékban párold üvegesre. Add hozzá az összevágott paprikát, sózd borsozd, és fedd le, majd 20 percig főzd.

Forrázd le a paradicsomot, a héját húzd le, majd négyfelé vágva add hozzá a paprikához. 15 perc alatt készre is fő, majd add hozzá a kolbászokat. Friss kenyérrel isteni lesz!

Jó étvágyat!

 

2. Cigánylecsó

Hozzávalók:

  • 4 db hagyma
  • 4 db tévépaprika
  • 3 db erős paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb csirkemellfilé/ vagy csirkecomb, csirkeszárny
  • 2 ek pirospaprika
  • olaj
  • víz
  • só ,bors

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a megtisztított zöldségeket, a húst vágd fel közepes méretű kockákra, a szalonnát minél kisebbre.
  2. Magas falú edényben pirítsd le saját zsírján a szalonnát, majd keverd hozzá a felszeletelt hagymát. Ha kell egy kevés olaj, tegyél hozzá. Pár perc múlva rakd rá a kockákra vágott csirkemellet, pirítsd meg fehéredésig. 
  3. Jöhet a paprika, paradicsom és a káposzta is a húshoz, majd szórj rá pirospaprikát, sót és borsot ízlés szerint. Önts alá egy kevés vizet.
  4. Közepes lángon, gyakori keverés mellett főzd, míg a hús megpuhul. Így lesz a lecsó sűrű és szaftos. 
  5. Friss kenyérrel, vagy aranybarna ropogós bodaggal (cigány lapos kenyérrel) tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

3. Sertéshúsos lecsó

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg sertéscomb
  • só, bors
  • 1 kg zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Egy nagyobb vöröshagymát apríts fel, kevés olajon pirítsd meg, majd az apróra vágott sertéscombot tedd rá. Sózd, borsozd.
  2. Amint megdinsztelődött a hús, add hozzá a karikára vágott paprikát és az apróra vágott paradicsomot. Lefedve, időnként megkeverve, főzd meg.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek