Magyar Péter megütött egy embert, erőszakkal elvett egy telefont és a Dunába dobta

POLITIK
Létrehozva: 2022.11.26.

Így süsd a hurkát és a kolbászt, hogy ne durranjon ki!

Ez az egyik legfinomabb téli fogás, kár lenne kihagyni! A hurka és kolbász sütése azonban hiába tűnik egyszerűnek, gyakori, hogy menet közben a hurka szétdurran. Ezzel a trükkel azonban ez nem fordulhat elő.

Eljött a disznótoros ételek ideje, és akár háztól szerzed be az alapanyagokat, akár a hentesnél veszed, a hurka és kolbász sütése nem maradhat el. Ez a páros isteni finom, rendkívül laktató, és akár ebédre, akár vacsorára fejedelmi lakoma lehet. Tálalhatod mustárral, házi savanyúsággal, de mindenképpen friss kenyér dukál hozzá. A hurka és kolbász sütése bár elsőre egyszerűnek tűnik, nagyon könnyen előfordulhat még a legjobb recept mellett is, hogy a hurka kidurran. Szerencsére ezt el lehet kerülni, mutatjuk a trükköt!

A hurka és kolbász sütése gyors és egyszerű, de van, hogy baki történik közben.
A hurka és kolbász sütése nem nagy ördöngösség, csak pár dologra kell figyelni. Fotó: Peter Gyorfi-Batori / Shutterstock

Elő a fogpiszkálóval!

Megoszlanak a vélemények, meg kell-e szurkálni a hurkát, kolbászt sütés előtt, és sokszor ennek ellenére is szétrepedhet a sütőben. A szurkálós módszer továbbfejlesztett változata szerint fogpiszkálókat kell szurkálni a hurkába, kolbászba még azelőtt, hogy a sütőbe kerülnének; így a gőz a lyukakon távozni tud, de a bél sem reped meg.

Egyszerű és zseniális trükk: a hurka és kolbász sütése így gyerekjáték! Fotó: Vali hagyományos konyhája / Facebook

Lassan kezdd sütni

Persze önmagában a fogpiszkálós módszer sem fog működni, ha a hurka és kolbász sütése során nem tartasz be néhány alapszabályt. Például, hogy minél lassabban indítod a sütést, annál valószínűbb, hogy egyben maradnak a finomságok. Hideg sütőbe tedd, ha tepsiben sütöd, ha pedig a tűzhelyen, serpenyőben, akkor ne a forró zsírba dobd a hurkát, kolbászt, hanem együtt melegedjen fel vele. Tűzhelyen tegyél rá fedőt, és tartsd a főzőlapot alacsony hőfokon. Aranyszabály, hogy akár sütőben, akár tűzhelyen sütöd, egy kevés zsiradékot is vizet mindig tegyél alájuk.

Így készítsd:

  • Mindig megbízható helyről szerezd be a hurkát, kolbászt, hiszen fontos, hogy friss legyen.
  • Áztasd sütés előtt 10-15 perccel hideg vízbe, így rugalmasabb lesz a bőr, és kisebb az esélye, hogy szétpukkan.
  • A lecsepegtetett hurkát és kolbászt tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Szúrd beléjük a fogpiszkálókat, önts alájuk egy deci vizet. 
  • Tedd a hideg sütőbe, majd indítsd el a sütést: 160 Celsius-fokon körülbelül 30-40 perc alatt meg is sül a hurka és a kolbász. 

 

origo.hu

Ezzel a csodagóllal győztünk! - videó

ripost.hu

„Lehet, hamarosan kisbabád lesz” – Vajna Tímea szívszorító üzenetet küldött Gelencsér Timinek

borsonline.hu

Elindult a Balatonra a TV2 milliomosa, de oda már nem érkezett meg: baj van

vg.hu

A német sajtó Orbán Viktorról: a magyar miniszterelnöknek olyan befolyása van Németországra, mint Kínának

ripost.hu

Csendes gyilkos csapott le Kőbányán, itt vannak a részletek

vg.hu

Rod Stewart a Terror Háza Múzeumba járt, megrendült a rocklegenda

ripost.hu

3 magyar étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb

travelo.hu

Videó: Ezek Magyarország legszebb tengerszemei amiket neked is látnod kell

ripost.hu

Te köztük vagy? Tombol a szerelem, de nem minden csillagjegy lesz szerencsés a nyáron

ripost.hu

A mai modern, sikkes nő frombrét visel, mutatjuk, hogy mi az

ripost.hu

Ez több volt, mint foci: Varga Barnabás drámája után nyertek a magyarok!

ripost.hu

Nagy a baj, hordágyon vitték le a magyar válogatott játékosát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Kevert meggyes gáztepsiben: Így készül a legfinomabb nyári sütemény

FAZÉK

Így lesz legfinomabb a kolbászos tojásrántotta

FAZÉK

100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

3 magyar étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb

FAZÉK

A szilvásgombóc kistestvére most a legfinomabb: jöhet a sárgabarack

FAZÉK

Héjával vagy héja nélkül: hogy érdemes megfőzni a krumplit

FAZÉK

A tökéletes nyári zöldborsóleves 3 titka