Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2022.01.28.

Tepsiben vagy serpenyőben? Kiderült, hogy kell tökéletesen készíteni a sült kolbászt

Pazar, laktató vacsora vagy akár ebéd: a sült kolbász mindenki kedvence. Megoszlanak a vélemények, serpenyőben vagy a sütőben finomabb-e, de az biztos, hogy vannak apró trükkök, amiktől tökéletes lesz.

A nagy hidegben igazi energiabomba egy jó sült kolbász: a legjobb frissen sült kenyérrel és mustárral vagy kovászos uborkával tálalva. A sütés nem nagy ördöngösség, de van, hogy még a kolbász is szétesik közben – ez azonban némi rafinériával elkerülhető. Van, aki a tepsiben sütésre esküszik, hiszen így nem ragad le, és egyenletesebben sül át, mások a serpenyőben sült változatot kedvelik, hiszen ropogósabb lesz, de egy dolog biztos: a tökéletes sült kolbász titka a hideg víz.

Pár apró trükktől isteni lesz a sült kolbász (Fotó: Veszprém Megyei Napló)

Akármelyik sütési módot is kedveled, érdemes elkészítés előtt a kolbászt 5-10 percre hideg vízben áztatni, hiszen így megőrzi eredeti formáját. Megoszlanak a vélemények, kell-e szurkálni; ha még fagyott, akkor ne olvaszd ki teljesen, mielőtt a sütőbe teszed, de ekkor egyáltalán nem szabad szúrni, mert nagyobb eséllyel durran szét. A friss kolbászt azonban mindenképpen érdemes megszurkálni, hogy a finom, paprikás zsírja ki tudjon csorogni.

Kolbász sütése tepsiben

  • Áztasd hideg vízbe a kolbászokat, majd szurkáld meg őket, mielőtt a tepsibe teszed (kivéve, ha fagyottak).
  • Egy leheletnyi olajat vagy zsírt tegyél a tepsi aljára, és kevés vizet is löttyints alá.
  • A kolbászt mindig hideg sütőben kezdd el sütni.
  • Kis lángon süsd körülbelül 40 percet (180 Celsius fokon). 30 perc után két fakanál segítségével, óvatosan fordítsd át a kolbászokat a másik oldalukra.
  • Ha piros és ropogós a bőre, tálalhatod is.
  • Érdemes megszurkálni sütés előtt (Fotó: pixabay.,com)

    Kolbász sütése serpenyőben

  • Áztasd, majd szurkáld a kolbászokat. Fontos, hogy a vizet töröld le róluk, hogy ne fröcsögjenek sütés közben.
  • Fontos, hogy tapadásmentes serpenyőt válassz a sütéshez, hogy ne ragadjanak le, hiszen ekkor kiszakadhat a bőrük.
  • Tégy a serpenyőbe egy teáskanálnyi zsírt. Ha felforrósodott, tedd óvatosan a kolbászokat a serpenyőbe.
  • Süsd át a kolbászok mindkét oldalát a forró zsírban, majd fedd le a serpenyőt, és 10-15 percig párold őket; így a belsejük is átsül és megpuhul.
  • Vedd le a fedőt, majd pár perc alatt pirítsd meg a kolbászok mindkét felét. Ezután már tálalhatod is.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek