FAZÉK

Kiderült, melyik kolbász a legjobb a lecsóba

Ki ne ismerné a lecsó receptjét? Mégis ahány ház, annyi szokás. Na de melyik kolbásztól lesz igazán tökéletes? Ennek jártunk egy kicsit utána.

A lecsó a magyarok egyik alapétele, használd ki, és készíts sokat, amíg a paprikát és a paradicsomot frissen megveheted. Ősz elején is fantasztikus lehet ez az étel. Jöhet reggel, délben és este! Mindenkinek megvan a saját receptje, de azért néha nem árt egy kis ízutazás! Milyen kolbász kerüljön a lecsóba? Ez egy jó kérdés. Mi lehet a legjobb kolbászos lecsó titka?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

lecsó

Lecsó
Fotó: Mindmegette.hu

Kezdjük az alapokkal!

A tökéletes lecsó készítője tisztában van azzal, hogy a lecsóban a paprika és a paradicsom ideális aránya 2:1. A tökéletes lecsónak tunkolnivaló szaftja van a rengeteg hagymától, a finom kisült kolbászzsírtól! Ehhez választhatsz bátran friss fehér kenyeret! Tehetsz az ételbe lecsókolbászt, füstöltet, de még a virsli is mehet bele, a gyerekeknek sokszor az a kedvence! Ha diétázol, akkor is megvan a lecsó megfelelő változata, de most attól térjünk el. Az egy másik recept. Maradjunk a kolbászos változatnál, íme a kedvenc recept!

Sült kolbászos lecsó

Hozzávalók:

  • 2 szál füstölt kolbász
  • 1 ek sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. A sült kolbászos lecsó elkészítéséhez a kolbászt vágd karikákra és süsd meg kevés zsiradékon, majd tedd félre.
  2. Az apróra vágott hagymát a kolbászból kisült zsiradékon párold üvegesre, majd add hozzá a megmosott és összevágott paprikát, sózd, borsozd és fedő alatt 20 percig főzd.
  3. A paradicsomot forrázd le és húzd le a héját, majd add a paprikához és 15 perc alatt főzd készre. A végén keverd hozzá a kolbászt. Friss kenyérrel isteni a lecsó!

Jó étvágyat!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?