FAZÉK

Az édességek királya: íme az olasz nagyik legjobb receptje

Isteni édességgel szeretnéd meglepni a vendégeket? Íme az olasz nagymamák titkos receptje. Te se hagyd ki!

Ez az olasz sütemény a nagyik receptje alapján készül. Kihagyhatatlan nyári édesség. Mutatjuk, hogy alkosd meg a mediterrán esték kedvencét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

tésztához:

  • 450 g liszt
  • 120 g cukor
  • 200 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 tojássárgája
  • 16g sütőpor

 

krémhez:

  • 100 g cukor
  • 4 tojássárgája
  • 40 g kukoricaliszt
  • 500 ml tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 50 g fenyőmag
  • 1 reszelt citrom héja
  • Tetejére porcukor

Így készítsd el:

  1. Tegyél egy deszkára lisztet, sütőport, vajat, cukrot és gyúrd össze. Majd csinálj egy lyukat a közepébe és öntsd bele a felvert tojásokat is. Keverd meg és dolgozd alaposan össze a tésztát.
  2. Az összegyúrt tésztát felezd el és csinálj belőle két cipót. Csomagold be fóliával és hagyd őket 30 percig pihenni a hűtőszekrényben.
  3. Egy tálba tedd bele a krémhez való tojássárgákat, add hozzá a kukoricalisztet, cukrot, vaníliás cukrot, jól keverd össze. Öntsd hozzá a tej felét és azt is keverd el.
  4. Lassú lángra tegyél egy edényt, ebbe öntsd a maradék tejet és rakd hozzá az eddig összekevert krémet is. Reszeld hozzá a citrom héját és keverd tovább, amíg össze nem áll krémmé.
  5. Vedd ki egy tálba, add hozzá a fenyőmagot és keverd el benne, majd fedd le fóliával.
  6. Vedd elő a hűtőből az egyik tésztát, rakd rá sütőpapírra és takard le egy másikkal. Nyújtsd ki a tésztát két egyforma körré. Egy torta formába rakd bele az egyiket, és öntsd rá a krémet, majd a formáról lelógó tésztát vágd le.
  7. A tészta másik felét is helyezd rá a krém tetejére, majd azt is formázd kicsit.
  8. Helyezd a sütit a 160 C fokos sütőbe és 1 óra alatt süsd meg!
  9. Szórj a tetejére porcukrot, szeleteld, tálald!

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?