FAZÉK

Megújult az igazi magyaros lecsó, fergeteges új recept!

Paprika, paradicsom és hagyma a lecsó hagyományos alapja, de mi lenne, ha egy kicsit megbolondítanád? Próbáld ki cukkinivel!
  • Szerző: Ripost

A legtöbben azért imádjuk a lecsót, mert fantasztikusan finom, de azért nem árt hozzátenni, hogy talán ez az egyik legegészségesebb magyar étel is. Kevesen tudják például, hogy a lecsó diétás ételnek sem utolsó - persze csak akkor, ha nem falod hozzá a kenyeret - , hiszen a hozzávaló zöldségek szénhidráttartalma meglehetősen alacsony.

Ha még tovább szeretnéd csökkenteni a szénhidrátbevitelt, bolondítsd cukkinivel a lecsót!

Így lesz egy kis franciás hangulata ennek a finom egytálételnek, ám ez egyáltalán nem válik hátrányára, sőt! Sokan direkt így szeretik a lecsót!

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 70 dkg lecsópaprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 50 dkg cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 20 dkg kolbász vagy virsli (elhagyható)
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd:

1. A zöldségeket mosd meg, és szeleteld fel.

2. A hagymát pirítsd le olajon, ha kicsit dúsabban szereted, szalonnát is tehetsz a hagyma mellé.

3. Forgasd össze a pirospaprikával a hagymát, majd mehet rá a paradicsom, 2-3 perc után pedig a felvágott lecsópaprika és a cukkini. Sózd és borsod ízlésed szerint. A kolbászt is ekkor tedd bele.

4. Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet eresztenek.

 

 

És ezeket olvastad már?