Létrehozva: 2022.07.17.

Elképesztő lecsó-variációk: ezt az ételt minden formájában imádják a magyarok

Kezdődik a lecsószezon! Friss paprikából, paradicsomból szinte bármikor jöhet, egyszerűen megunhatatlan ez az étel! Főleg, hogy a végtelenségig variálható. Mutatunk három szuper lecsó-variációt!

Szinte nincs olyan magyar háztartás, ahol ne készülne nyáron lecsó legalább egyszer – de inkább tucatszor. Mindenkinek van bevált receptje, de érdemes néha új lecsó-variációkat kipróbálni, hogy minél változatosabb legyen. Mutatunk néhány isteni receptet, amit egyszerűen muszáj kipróbálni.

Vegetable,Dish,Of,Stewed,Sweet,Peppers,And,Tomatoes,,Lecho,,Vegetarian
Fotó: Shutterstock

1. Klasszikus lecsó kolbásszal

Hozzávalók: 

  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kg paprika
  • 5 db paradicsom
  • 1 szál lecsókolbász vagy parasztkolbász
  • füstölt szalonna
  • olaj vagy zsír
  • só, bors
Traditional,Hungarian,Letcho,(lecsó),With,Sausage
Fotó: Shutterstock

 

Elkészítés:

  • Kevés zsiradékon dinszteld meg a kockákra vágott hagymát, és közben add hozzá a reszelt fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, majd dobd rá a felszeletelt paprikát. Párold meg fedő alatt.
  • Hámozd meg a paradicsomot, vágd karikákra a kolbászt, és add a paprikához. Önts rá 2 dl forró vizet, és 20 perc alatt, takarékon főzd készre.
  • Forrón tálald; friss kenyér, kovászos uborka illik hozzá.

 

2. Cukkinis lecsó füstölt szalonnával

Vegan,Letcho,With,Red,Pepper,And,Zucchini
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 40 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg szalonna
  • 1 ek pirospaprika

Elkészítés:

  • Aprítsd fel a szalonnát és a hagymát, a paprikát a magháza és az erei eltávolítása után vágd kis darabokra. Kockázd fel a paradicsomot, a végei levágása után darabold fel a cukkinit.
  • Forrósíts fel egy közepes méretű lábost, és süsd benne ropogósra a szalonnát. 
  • A szalonna zsírjában süsd üvegesre a hagymát, dobd rá a paprikát, és néhány percig fonnyaszd őket együtt. Add hozzá a cukkinit, hintsd meg az egészet pirospaprikával, végül keverd hozzá a paradicsomot, és alapos sózás után főzd puhára.


3. Közel-keleti lecsó: shakshuka

Tasty,And,Healthy,Shakshuka,In,A,Frying,Pan.,Eggs,Poached
Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db darabolt, hámozott paradicsom konzerv
  • 2 db paradicsom 4 db tojás
  • só, bors, csili
  • friss pirítós kenyér


Elkészítés:

  • Hevíts olajat egy nagyobb serpenyőben, add hozzá az apró kockákra vágott hagymát, és ha üvegesre pároltad, add hozzá az aprított vagy reszelt fokhagymát. Szórd meg a római köménnyel és a korianderrel, és 1-2 percig pirítsd, amíg megjön az illatuk.
  • Ezután add hozzá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, majd önts hozzá egy kevés vizet, és párold félpuhára.
  • Öntsd hozzá a darabolt paradicsomkonzervet és a kockákra vágott friss paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg őrölt csilivel, és 15-20 perc alatt főzd össze.
  • Egy kanállal formázz mélyedéseket a lecsóba, és üsd bele a tojásokat. Fedő alatt főzd készre őket.
  • Pirítóssal, vagy friss kenyérrel tálald.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek