Létrehozva: 2022.09.26.
Módosítva: 2022.09.26.

Ásotthalom polgármestere szerint egyre élesebb a migránshelyzet

Védelmet kér Ásotthalom vezetője, akinek a migránsok által hátrahagyott több tonnányi szeméttel, újfajta bűnözéssel és folyamatos migránsáradattal kell szembenéznie nap mint nap. Interjú.

Elviselhetetlenné vált a migrációs helyzet Ásotthalmon, Papp Renáta polgármester szeptember elején rendkívüli képviselő testületi ülést tartott lakossági fórummal egybekötve a településen, pár nappal előtte pedig lapunknak adott interjút a felmerülő problémákról.

Papp Renáta megoldást sürget. Fotó: Ripost

Fő turistaútvonal lett Ásotthalom

Az elmúlt hetekben akadtak napok, amikor ezernél is több migráns érkezett Ásotthalomra, ahogy a település vezetője fogalmaz: „fő turistaútvonalként haladnak át rajtunk”. Azonban nem kizárólag az illegális bevándorlók száma nőtt meg, szokásaik is megváltoztak: már nem kizárólag éjszaka próbálnak Magyarország területére átjutni, nappal is ugyanúgy jönnek. „A szeptemberi tanévkezdéssel kettő pillanat alatt éleződött a helyzet, a reggeli buszjáratok elé külön polgárőri, mezőőri segítséggel úgynevezett járőr szolgálatot szervezünk. A járőr végigmegy és próbálja a busz közlekedési útvonalát előzetesen bejárni, hogy a buszmegállóba kimenő gyerekek már biztonságban tudjanak várakozni a helyi, helyközi járatú buszokra. Már nem csak éjszaka jönnek a migránsok. 0-24 órában jelen vannak a településen, és ez komoly közbiztonsági kockázat a gyerekekre nézve, ők is félnek, a szülők is féltik a gyerekeiket” – mondja a polgármester.

Közlekedésbiztonsági kockázatot is jelentenek az illegális bevándorlók

Papp Renátának egy új bűnözési hullámmal is szembe kell szállnia. Mint arról lapunk is beszámolt, elhagyott roncsautók gyűlnek az Ásotthalom körüli erdőkben, amiket menekülő embercsempészek hagytak hátra. 

„Olyan tempóval és olyan körülmények között hajtanak a veszélybe kerülő vagy kockázatot érzékelő embercsempészek, hogy veszélyt jelentenek az itt közlekedők számára. Nemrég a mi polgárőrségünk járműve tört össze, amikor egy menekülő embercsempész elsodorta. Nagyon sok gépjármű hátramarad a településen, amit feltehetően embercsempész céllal hoztak, majd hátrahagytak, és ha nincs konkrét tettenérés a rendőrség részéről, akkor nem tekintendő az adott autó bűncselekmény eszközének, nem szállítandó el, nekünk pedig egy új bűnözési hullám megjelenését okozta a településen: szétlopják ezeket az autókat alkatrészenként, ami megint nem a közbiztonságunkat erősíti” – mondja a polgármester, aki a rendkívüli testületi ülésen közölte: védelmet kér a lakosok számára.

 

Védelmet remélnek

„Az alapvető cél, hogy a határvédelem erősödjön meg annyira, hogy ne kelljen elviselni ezt az átjövő forgalmat, ami a településen megjelenik, reményt fűzünk a kerítés megerősítéséhez, adott esetben a határvadászok jelenlétéhez – mondja, de fél: rövid távon még nem fogják ennek a hatását érezni. 

Az ásotthalmiak nagyon sokat köszönhetnek mezőőreiknek. Fotó: Ripost

Pedig az illegális bevándorlók egyre agresszívabbak, míg korábban igyekeztek csendben megbújni, ma már gátlástalanul beleintegetnek a kamerákba is. „Szeretnénk ha az útvonal megváltozna, vagy legalábbis a határkerítés mellé kerülne a rendőri határrendészeti működés. Mert ez a mélységi típusú felderítés és határvédelem azt eredményezi, hogy veszélybe kerülhet a lakosság, a mezőgazdasági területeink” – mondja a polgármester arra célozva, hogy a sok megakadályozott kerítésátlépés mellett rengeteg esetben már Magyarország területén kapják el a korábban átjutott migránst, aki addigra már áthaladt a településen, hogy az 55-ös főúton rá várakozó embercsempész autójába beszállhasson...

origo.hu

Nagy bajban Max Verstappen: a Red Bull új koncenpciója nem működik

ripost.hu

Ez a bundáskenyér mindent lepipál, pedig csak egy apró változtatás kell hozzá

borsonline.hu

Megszólalt a sztárjósnő: ez a lány nyerheti a Next Top Model Hungary-t

magyarnemzet.hu

Hollywood Budapesten: elképesztő, mit kért a szállodától Ryan Reynolds és felesége

ripost.hu

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

magyarnemzet.hu

Megszólalt a verőcei hajóbaleset túlélője: ez történt a tragédia előtt

ripost.hu

Most kaptuk: tömegkarambol történt Budapesten, rohantak menteni

mindmegette.hu

Így néz ki belülről az első magyar Primark – videón az üzlet!

ripost.hu

Gazdagság vár erre a 4 csillagjegyre az égiek szerint

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

ripost.hu

Ezt már nem lehet visszaszívni, lelepleződött Katalin hercegné titka

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Két nő kezében van a jövő" - Orbán Viktor fontos interjút adott egy francia lapnak

INSIDER

"Nem fogunk háborúzni!" - Június 9-én is nemet kell mondani az őrült háborús tervekre

INSIDER

Magyar Péter rendezvényei egyre agresszívabbak - itt a bizonyíték!

INSIDER

Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER

Most kaptuk: buszbaleset történt Magyarországon, ezekben a percekben mentenek

INSIDER

Minden harmadik gyerek túlsúlyos Magyarországon: programot indítanak a megelőzés érdekében

INSIDER

Az egyháznak nyújtott támogatás a közösséget is gyarapítja - kiadvány készült az együttműködésről

INSIDER

Putyin nem kertel, megkérdezte: globális konfliktust akarnak?