Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.26.
Módosítva: 2024.08.04.

„Marcsika mindig hozta a nyugdíjunkat és nagyon szerettük” – több ezren gyászolják a szanki postást

Marika tragikus körülmények között hunyt el, de annyi ereje még volt, hogy elmenjen a postáig.

El sem lehet képzelni, mit érezhet az a család, akinek szeretett családtagjával egy ilyen borzalmas tragédia történik. Főleg akkor, ha mindez munka közben esik meg, teljesen váratlanul.

Szankon dolgozott és Jászszentlászlón lakott az elhunyt Mária / Fotó: MG

Már a pár ezer fős, Bács-Kiskun vármegyei Szank utcáin sétálva érezhető, hogy egy olyan közösségről van szó, mely a szokásosnál is összetartóbb. Az utcákat járva nem sok emberrel találkozunk, de mindenki nagyon kedves és segítőkész.

Most talán még inkább így van, hogy életét vesztette a sokak által ismert és kedvelt M. Cs. Mária, aki a helyi postás volt. A kifüggesztett fekete zászlóból és a feketébe öltözött dolgozókból azonnal tudni lehet, hogy rengetegen gyászolják Máriát, ahogy a többség hívta, Marikát.

A Ripost beszélt az ott dolgozókkal, akik elmondták, hogy senki, semmilyen formában nem nyilatkozhat tőlük, de mindannyiukat megdöbbentették a történtek és mélyen együttéreznek a családdal. Mária családja rajtuk keresztül azt kérte, hogy most hadd törődjenek a gyásszal és ne azzal, hogy mit gondolhatnak erről az egészről mások.

„2024. július 22-én munkavégzés közben rovarcsípés érte a Magyar Posta szanki kézbesítő munkatársát. A csípés miatt fellépő allergiás reakció és annak következményei okozhatták munkatársunk rosszullétét. A mentők értesítését követően kollégáink azonnal megkezdték munkatársunk újraélesztését, melyet a helyszínre érkező háziorvos folytatott. Munkatársunkat mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az orvosok minden erőfeszítés ellenére nem tudták megmenteni az életét, 54. életévében a kórházban elhunyt” - adta hírül a Magyar Posta.

Szerettük volna részletesen is megtudni, hogy mi történt pontosan és hogyan eshet meg az, ami Máriával történt. 

"Mivel a vizsgálat még folyamatban van, további tájékoztatást nem tudunk adni" – tudtuk meg a Magyar Postától.

A helyszínre mentőegység és mentőhelikopter is érkezett, egy középkorú nőt sikeres újraélesztést követően szállítottak bajtársaim légi úton kórházba. A kórházba szállítást követően a beteg állapotáról információval nem rendelkezünk

- osztotta meg lapunkkal az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa Kaszap Réka.

Máriát rengetegen ismerték és szerették a helyiek közül. Bár ő nem Szankon, hanem Jászszentlászlón született, a környező településeken is ismerték őt, többek között Kiskunmajsán és Bodogláron is.

Hallottam, hogy mi történt vele, azt is, hogy egy darázscsípés és azt is, hogy infarktus okozta a halálát. Több mindent is lehet hallani ezzel kapcsolatban. Állítólag annyi ereje még volt, hogy elmenjen a postáig, de utána mentőt is kellett hívni. Sajnálom, hogy ez történt vele

- árulta el a Ripostnak Kata, aki a szomszéd településen él.

Halasi Ferencné mindig nagyon szimpatikusnak találta Máriát, aki elsőrangúan végezte munkáját / Fotó: MG

„Nagyon sajnáljuk, hogy meghalt a postás Marika, mindig szeretettel vártuk, mindig hozta a nyugdíjunkat és nagyon szerettük. Itt mindenki ismerte és szerette. Sajnálom, hogy egészen Jászszentlászlóról járt ide dolgozni” - mondta a Ripostnak Halasi Ferencné, aki azóta ismerte – ahogy ő mondta – Marcsikát, mióta oda került a városba.

Én sokszor, sokat beszéltem vele, behívtam kávézni, én csak jót tudok róla mondani

- emlékezett vissza Füstös Tiborné aki férjével 1974 óta él a településen. Ő és Marika gyakran találkoztak és sokat beszéltek gyermekeikről, unokáikról.

Füstös Tiborné szerint Mária számára elsődleges volt a családja, gyermekei, unokái / Fotó: MG

Mindig nagyon aranyos volt a Marika, de a családját én nem ismertem, mert ő Jászszentlászlón lakott, de azt tudom, hogy a családjának élt, gyermekeinek, unokáinak

- tette hozzá Füstös Tiborné.

Szabó Imre úgy tudja, hogy Mária a postáig még eljutott, ahol azonban elvesztette eszméletét / Fotó: MG

„Azt hallottam, hogy bement a postára és annyit még tudott mondani, hogy megcsípte egy darázs, majd azonnal elvesztette az eszméletét” - tudtuk meg Szabó Imrétől, aki szerint mindig kedves és segítőkész volt Marika, akiért a postához ment a mentőhelikopter, mely a kórházba szállította őt.

A Ripost tudomása szerint egyelőre nem egyértelmű, hogy mi okozhatta Mária halálát, de a legtöbben úgy gondolják, hogy a darázscsípés indította el azt a folyamatot, mely a tragédiával ért véget.

Sajnálatos módon az utóbbi napokban ez már a második haláleset a Magyar Posta dolgozói között. Kelebián július 15-én kedden megdőlt az országos napi melegrekord, egy nappal később az utcán lett rosszul egy kézbesítő. Életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba a postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők. A 60 éves férfi később a kiskunhalasi intenzív osztályon hunyt el. A haláleset után a Magyar Posta azt közölte: saját halottjának tekinti a volt munkatársát és kivizsgálja, hogyan kaphatott hőgutát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek