Létrehozva: 2024.06.12.

Cinthya Dictatort kielemezte a mesterséges intelligencia

A fotóművész szeret kísérletezni, és ez nem csak az alkotásaira igaz, hanem úgy egyáltalán a hétköznapjaira. Cinthya Dictator most a mesterséges intelligenciát hívta segítségül.

Cinthya Dictator szívesen nyit az újdonságok felé, a fotói készítésénél például nagyon bátran nyúl olyan technikákhoz, melyeket a pályatársai még csak nem is ismernek. A fiatal művész kísérletező személyisége kiváló táptalaj arra, hogy sosem látott szemszögből vizsgálhassunk teljesen hétköznapi tárgyakat, vagy épp felfedezzünk olyan újdonságokat, ami mindvégig a szemünk előtt volt, mégis láthatatlannak bizonyult... 

Mesterséges intelligencia 

Cinthya Dictator már régóta gondolkodott azon, hogy vajon a művészetben miképp lehet (és szabad-e?) alkalmazni a mesterséges intelligenciát. A fotóművész egyelőre kerüli az alkalmazását, de nincs kizárva, hogy nemsokára ő is kipróbálja, milyen az ember és a gép közös munkája. Természetesen nem ő az első a világon, akinek ez eszébe jutott, nem is kell elhagynunk az országot, hogy találjunk egy művészt, aki AI-al készít festményeket, ő Császár Előd zenész, énekes, akinek már kiállítása is volt a témában. 

Mindent tud a gép 

Cinthya óvatosan közelít a témához, első körben azt találta ki, hogy úgy teszteli le az AI-t, hogy megkérdezi tőle, hogy ki is az  Cinthya Dictator... A fotóművész valószínűleg meg is lepődött, amikor a géptől megkapta a választ. Az ugyanis tűpontosra sikerült. 

Az elemzést Cinthya az Instagram oldalán tette közzé: 

„Cinthya Dictator, eredeti nevén Gombos Citnia, 1990-ben született. Fotóművészként és televíziós személyiségként vált ismertté Magyarországon. Művészneve a saját egyedi, provokatív stílusát tükrözi, amelyben gyakran foglalkozik a társadalom különféle kérdéseivel és normáival. Fotóművészként gyakran használja a saját testét és arcát művei központi elemeként, amelyeket erős vizuális elemekkel és szimbolikával gazdagít. Magánélete is gyakran kerül a média figyelmébe, különösen kapcsolatai és személyes küzdelmei miatt, amelyeket nyíltan megosztott a nyilvánossággal. Cinthya Dictatort egy sokoldalú s karizmatikus személyiség, aki folyamatosan új utakat keres a művészet és az önkifejezés terén.”

Cinthya Dictatorról mindent tud az AI (Fotó: Instagram)

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek