KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.21.

Neymar rögtön őrületbe került a visszatérése után

Felépült súlyos sérüléséből, és egy év után játszott újra tétmérkőzést a brazil csillag. Neymar az ázsiai Bajnokok Ligájában tért vissza a pályára, csapata, az al-Hilal pedig őrült mérkőzést vívott az al-Ainnal.

Neymar tavaly október 18-án, a brazil válogatottban súlyos sérülést szenvedett. Az elülső keresztszalag szakadt el a bal térdében, melyet november elején operáltak meg Brazíliában. A brazil sajtó információi szerint a műtét négy órán át tartott, és a sérült szalag mellett a porcot is műteni kellett. Felépülése a vártnál több ideig tartott, október 21-én, hétfő este azonban már ott volt az al-Hilal kispadján az al-Ain elleni ázsiai Bajnokok Ligája találkozón. Az őrült végeredményt hozó összecsapáson csereként a brazil klasszis is pályára lépett.

Neymar
Neymar több mint egy év után játszott újra tétmérkőzést Fotó: AFP

Az őrült összecsapás végül kilenc gólt és kiállítást is hozott, a legvégén azonban az al-Hilal örülhetett, amely 5-4-re győzött. A csapatkapitány, Salem al-Dawsari mesterhármast lőtt, a túloldalon Soufiane Rahimi szintén három találatig jutott. Ali al-Bulayi a 82. percben ziccert megakadályozva ütött ki kézzel egy előrevágott labdát, ami miatt a kiállítás sorsára jutott. A játékvezető az utolsó percekben három sárga lapot osztott ki, hogy megpróbálja fékezni az indulatos véghajrát. Az már csak a hab a tortán, hogy végül 15 perces hosszabbítása lett a találkozónak.

Parázs meccsen szállt be Neymar

Neymar a 76. percben lépett pályára, több mint egy év után játszott ismét tétmérkőzést a brazil klasszis. A 32 éves futballista őrült, parázs meccsbe csöppent bele, nem sokkal a beállása után rögtön a földre került. Neymart irányítóként szerepeltette Jorge Jesus vezetőedző, a brazil a 86. percben pedig közel állt ahhoz, hogy rögtön góllal térjen vissza. Alekszandar Mitroviccsal jól kényszerítőzött, ballal érkezett lövését pedig óriási bravúrral védte az al-Ain kapusa. Ezt leszámítva sok megmozdulása nem Neymarnak, de ez nagy részben annak volt köszönhető, hogy csapata az emberhátrány miatt minden erejével a védekezésre koncentrált.

Az al-Hilal eddig mind a három mérkőzését behúzta az idei Bajnokok Ligájában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek